Holnap felgördül a függöny

Pozsony. Rohamtempóban folytatódnak az előkészületek a Nemzeti Színház ünnepélyes megnyitására. Az egyes előadások felújító próbája folyamatosan tart, s a jövő héten három bemutatót is láthat a közönség.

Pozsony. Rohamtempóban folytatódnak az előkészületek a Nemzeti Színház ünnepélyes megnyitására. Az egyes előadások felújító próbája folyamatosan tart, s a jövő héten három bemutatót is láthat a közönség. Az ünnepélyes átadásra, amelyről egy friss felmérés szerint az ország lakosságának közel a fele értesült, holnap 19 órai kezdettel kerül sor. A nemzetiszínű szalagot Ivan Gašparovič köztársasági elnök és Marek Maďarič kulturális miniszter vágja át. Este nyolc órakor pedig első alkalommal gördül fel a függöny, s a meghívott vendégek operagálát láthatnak, amelyet a Szlovák Televízió kettes csatornája és a Szlovák Rádió is élőben közvetít. Ünnepi beszédet Ivan Gašparovič, Marek Maďarič és a színház főigazgatója, Sylvia Hroncová mond. A gálán a szlovák operaszínjátszás legjelesebbjei lépnek fel, többen csak erre az alkalomra ugranak haza. Láthatjuk Gabriela Beňačkovát, Szergej Larint, Peter Dvorskýt, Eva Jenisovát, Peter Mikulášt, Adriana Kohútkovát, Eva Urbanovát és Dalibor Jenist. A műsoron azok a művek szerepelnek, amelyek az elmúlt évtizedek során nagy sikert arattak a Szlovák Nemzeti Színház színpadán. A műsort Diana Mórová és Richard Stanke vezetik. Másnap, 15-én a prózai társulat is megtartja első előadását, méghozzá az utóbbi évek egyik legnagyobb sikere, az Össztánc kerül színpadra Martin Huba rendezésében, amely tulajdonképpen átfogja azt a korszakot, amelyet a Szlovák Nemzeti Színház is megélt. Az előadásban ismét játszik majd Ladislav Chudík is. A jegyek iránt nagy az érdeklődés, ezért aki még a tavasz folyamán be akar jutni az épületbe, az igyekezzék minél előbb bebiztosítani a belépőjegyét. A prózai előadásokra egy hónappal előre, az operába egészen az évad végéig kínálják a belépőket. (jdj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?