Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton 12.15-kor a Délidő témája a Szlovák Köztársaság 15 éves Alkotmánya, műsorunk vendége A. Nagy László, a parlament Emberi Jogi és Kisebbségi Bizottságának elnöke. 13 órakor Hétről hétre. 15 órakor Népek zenéje. 15.

Szombaton 12.15-kor a Délidő témája a Szlovák Köztársaság 15 éves Alkotmánya, műsorunk vendége A. Nagy László, a parlament Emberi Jogi és Kisebbségi Bizottságának elnöke. 13 órakor Hétről hétre. 15 órakor Népek zenéje. 15.30-tól A kultúra világában Jarábik Gabriella igazgató tájékoztat a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának őszi rendezvényeiről, Köteles László, a Csemadok alelnöke pedig a Szepsi Csombor Márton Művelődési Klub kárpátaljai utazásáról beszél. 16 órakor hírek, majd zenés köszöntőnket közvetítjük 17.40-ig, ezt követi hírösszefoglalónk. 18 órakor Térerő. A közép-európai nemzetiségi stúdiók közös magazinjában szó lesz arról, hogy szlovén–magyar gazdasági tanácskozás volt a Mura-vidéken, a Duna-menti országok közös expedíciója kezdődött a folyó teljes hosszán, megkezdődött az Ars Hungarica rendezvénysorozat Nagyszebenben. 19 órától a Slágerhullámot közvetítjük, adásunk 20 órakor ér véget.

Vasárnap is délben kezdjük közvetítésünket. A hírek és sporthírek után Nótacsokor. 13 órakor jelentkezik ifjúsági műsorunk, a Randevú – a Szlovákiai Magyar Zenészek Szövetségének kamocsai táborából, az első SZMAZE-táborból jelentkezünk. 15 órától a Kaleidoszkópban összeállítás hangzik el a Kecskeméti Kertészeti Főiskolai Kar Komáromban indított levelezői képzésének 15. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésről. A műsorban megszólal Pásztor István egykori komáromi polgármester, dr. Szabó Rezső, a Komáromi Városi Egyetem első igazgatója, dr. Koltay Zoltán tagozatvezető tanár, Varga Judit, a karvai Mezőgazdasági Szakiskola igazgatója, Csicsay Péter, Václav Katalin és további végzett hallgatók. A szerkesztő Lacza Tihamér. 16 órakor híreket mondunk, majd a Köszöntőt közvetítjük. 17.45-től összefoglaljuk a külföldi és hazai eseményeket. 18 órakor Téka. Egy összeállításban a 90 éves Turczel Lajost köszöntjük, amelyben az idős irodalomtörténész is megszólal. 18.30-kor A zenei szerkesztő ajánlata hangzik el. Harminc éve hunyt el Maria Callas operaénekes. Róla és művészetéről szól a műsor. 19 órakor a Világosság református kiadásában Kisné Búcsi Jolán lelkipásztor szól a hallgatókhoz igehirdetésében. Szénási Kiss Réka lelkipásztorral a csekély létszámú újlóti református gyülekezet mindennapjairól beszélgetünk. Ezenkívül kiértékeljük Biblia-ismereti játékunkat is. 19.40-től a Vatikáni Rádió magyar híradóját közvetítjük. Adásunk 20 órakor ér véget. (MoL)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?