Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombati műsoraink sorát a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazin nyitja, amely reggel 7-től fél 12-ig halható. A szerkesztő, Haják Szabó Mária. Műsorának fő témája az európai parlamenti választások. Fél 12-kor kezdődik Miklósi Péter Délidő c.

Szombati műsoraink sorát a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazin nyitja, amely reggel 7-től fél 12-ig halható. A szerkesztő, Haják Szabó Mária. Műsorának fő témája az európai parlamenti választások. Fél 12-kor kezdődik Miklósi Péter Délidő c. élő társalgó műsora, amelynek vendége ezúttal Révész Bertalan professzor, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem több pedagógus nemzedéket is nevelt tanára, s akivel arra a kérdésre keresik a választ: miért fogy a magyarság a Zoboralján? A Téka című irodalmi műsorban szó lesz a Palóc Társaság által szervezett Mikszáth Napokról, és két kiadó igazgatója mondja el, mivel rukkolnak elő a budapesti Ünnepi Könyvhétre. A Tékát a Keresd a nőt! követi. Magazinunkban a fogyókúra napjaink két legnépszerűbb módszeréről és az egészséges életmódról nyilatkozik dr. Katarína Horáková, a pozsonyi Műszaki Egyetem Vegyi és Élelmiszeripari Technológiák Karának professzora. Ezután táncos múltjáról és mindennapjairól kérdezzük a kassai Árvácska gyermeknéptánc-csoport vezetőjét, Pribék Emőkét. 15 órakor A kultúra világában beszélgetés hangzik el a legújabb komáromi királyszobor alkotójával, majd Nagy János szobrászművésszel a köztéri szobrokat megrongáló vandálokról és a társadalom közönyéről beszélgetünk, de szólunk arról is, hogy a Gömörország című honismereti folyóirat az 5. évfolyamába lépett.

Vasárnap hírekkel és sportöszszefoglalóval indul műsorunk 7 órakor. Belelapozunk a kalendáriumba, és visszatérünk a hét politikai eseményeihez. A 8 órai hírek után református műsorral jelentkezik a Világosság. Orémusné Basa Ilona rimaszécsi lelkipásztor elmélkedésének témája Józsué. A műsorban megemlékezünk Csukás Zsigmond somorjai lelkipásztorról, Erdélyi Géza püspököt a hitoktatás kötelezővé tételéről, a fiatalokat pedig A passió című filmről kérdezzük. 8.40-től Puccini Turandot című operáját ismertetjük. A 9 órai hírek után: Egy hét Londonban – a brit politikai és kulturális élet eseményeinek színes összefoglalója. 10 órakor hírek, sporthírek, majd a Gyerekzsúrban bemutatjuk a dunaszerdahelyi Ki Mit Tud? két legfiatalabb versenyzőjét, s beszélgetünk az erdei iskoláról is. 11 órától ifjúsági műsorunkat közvetítjük, amelyben előzetest adunk a dunaszerdahelyi cserkészcsapat ravazdi táboráról, a sztárvendég Schmidt Vera és a Groovehouse. A déli hírek után jegyzet hangzik el, majd Rácz Béla nótáiból válogatunk. 13 órakor a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja, a Térerő jelentkezik. 14 órakor hírek, ezután Lacza Tihamér műsorát, a Kaleidoszkópot közvetítjük. A műsorban ellátogatunk a piliscsabai kórustalálkozóra, és bemutatjuk a Magyar Egészségügyi Társaságot, amelynek szlovákiai magyar tagozata is van. Szó lesz egy érdekes fényképkiállításról is, amelynek célja, hogy a rászoruló gyermekekre hívja fel a figyelmet. 15 órától a Kaland az élet című műsorban a várhosszúréti Korintus László rokkantnyugdíjas vall életéről, aki oroszországi hadifogságából hazatérve politikai elítélt lett Csehszlovákiában. A 15.30-kor kezdődő Hazai tájakon című összeállításban egy gyógynövényeket nevelő peredi asszonyt mutatunk be. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?