Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton reggel 8 órától közvetítjük műsorainkat.

Szombaton reggel 8 órától közvetítjük műsorainkat. Molnár Judit lesz a szerkesztője a 11 óráig tartó Hétről hétre magazinnak, melyben hallhatnak egy összeállítást Günter Verheugen bővítési főbiztos szlovákiai tárgyalásairól, megkérdezzük Csáky Pált, hogy mit jelent a gyakorlatban az MKP által megfogalmazott moratórium; 90 szlovákiai magyar értelmiségi nyílt levélben fordult az MKP-hoz felelősségteljesebb politizálást követelve – megszólal az aláírók egyike, Hunčík Péter, és kikérjük az MKP véleményét is. A magyarországi választások utáni hangulatról, illetve kormányalakításról kérdezzük majd terveink szerint Kéri László politológust; két nemzetközi konferenciáról is beszámolunk: az egyik a szlovákiai romák helyzetével foglalkozik, a másik a katolikus vallásgyakorlás szlovákiai és magyarországi jellemzőit vizsgálja. 11 óra után ezen a hétvégén még a megszokott rend szerint alakul műsorunk: az orvosi tanácsok után a Vándorbot, a részletes műsorajánlat, majd a Hazai tükör következik. (Honismereti sorozatunkban Losonczy Anna közelmúltban megtalált ékszereiről hallhatnak, 11.30 után pedig Szesztára kalauzoljuk önöket.) A jövő héttől a Vándorbot péntek délután a Pulzusban jelentkezik, a Hazai tükör pedig rovatként él majd tovább, amelyet szombatonként a Kaleidoszkópban sugárzunk 11 és 12 óra között. 13 órakor az Irodalmi mozaikban bemutatjuk a Kalligram könyveit, és megszólal Böröndi Lajos költő. A már elhangzott riportokból válogatunk 13.30-kor leforgatjuk a Habsburg Ottóval készült beszélgetést, és megszólal a 92 esztendős Löffler Kató. Új műsorral jelentkezik a Pátria rádió kabaréstúdiója 15 órától.

Vasárnap is 8 órától hallgathatják műsorainkat. 9 óráig belpolitikai tükör, és visszatérünk a hét legfontosabb eseményére. A katolikus félórában Pásztor Lorenzo somodi lelkiatya elmélkedik, megismerkedhetnek a palásti egyházi iskolával, beszámolunk a Komáromi Ifjúsági Napokról. Puha József várja az ifjúságot 10.05-kor a Randevúban. Délelőtt kisiskolások beszélnek az Anyák napja kapcsán, délután elhangzik egy összeállítás a Kossuth Lajos születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett versenyről, bemutatkozik Somogyi Márti, aki énekesnek készül, és nyilatkozik a Rómeó Vérzik. Tájnyelvi szavak standard szövegekben című írását olvassa fel Jakab István 14.05-kor. Összeállítás készült a Jó Szó szavalóversenyen Komáromban, amelyen idén magyarországi szlovák diákok is részt vettek. Ezt forgatjuk le a Nevelők fórumában 15 órakor, aztán Mária-énekek hangzanak el Ipolyhidvégről és Szécsénkéről a 15.30-kor kezdődő néprajzi műsorban. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?