Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton hét órától délig a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazint közvetítjük. A műsorban többek között visszatérünk a hét politikai történéseihez, és jelentkeznek az állandó rovatok is.

Szombaton hét órától délig a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazint közvetítjük. A műsorban többek között visszatérünk a hét politikai történéseihez, és jelentkeznek az állandó rovatok is. Szigeti László oktatási államtitkárral a kormány e heti döntése kapcsán beszélgetünk, mely szerint elkezdődött a magyar egyetemről szóló törvény előkészítése. Csáky Pál miniszterelnök-helyettessel az EU-alapok kihasználása körüli aktuális gondokat elemezzük. A műsorban szót adunk Rozsnyó polgármesterének és a rozsnyói polgároknak is, akik a közelgő pápalátogatás kapcsán nyilatkoznak. A Tokaj-vidék körüli helyzetről Dobos Lászlót, a mezőgazdasági minisztérium élelmiszeripari és kereskedelmi osztályának főigazgatóját kérdezzük. A szerkesztő Polák László. A szombat délutánonként jelentkező Téka című irodalmi műsorban beszélgetés hangzik el Csehy Zoltán költővel és műfordítóval a latin nyelvű irodalomról, megemlékezünk a 140 éve született nagy magyar regényíróról, Gárdonyi Gézáról, Győry Attila Kerékkutya című könyvéről nyilatkozik, s végül bemutatjuk Jaroslav Durych cseh író Wallenstein árnyai című történelmi regényét, amely a Kalligramnál jelent meg magyar fordításban. A 13 órakor kezdődő irodalmi műsort a Kaszinói esték követi, amelyben Mayer Juditot köszöntjük 80. születésnapján és legújabb könyve, a Magyarosan magyarul megjelenése alkalmából. 15 órától Dénes György Emlékek hóesésben című hangjátékát közvetítjük Dráfi Mátyással a főszerepben. A hangjáték után, amely Mikszáth korába repít el bennünket, Tolnay Klári sanzonokat énekel.

Vasárnap hét órakor hírek, sportöszszefoglaló, majd visszatérünk a hét politikai eseményeihez. A nyolcórai ötperces híradás után Lacza Tihamér műsora, a Kaleidoszkóp jelentkezik. Ezúttal az Ipolysághoz közeli Palástra látogatunk el, hogy megismerkedjünk a falu jelenével és múltjával. Kilenc órakor a Világosság református félórájában Mikó Jenő pozsonyi lelkipásztor az irgalmasságról elmélkedik. Bemutatjuk az evangéliumi énekeket éneklő Ellenszélben nevű együttest és a Református Gyülekezeti krónikát, valamint szólunk a szentesi gyülekezet és leányegyházainak életéről is. A 10 órai hírek után Randevú Puha Józseffel. Benne nyári élménybeszámolók, beszélgetés egy krishna-hívővel, és vendég is lesz, a NO NAME nevű együttes magyar tagja. 14 órakor hírek, majd Jakab István olvassa fel nyelvművelő írását. 15 órától a Segítsünkben szólunk a szociális törvény készülő módosításáról, Zászlós Gábor, a Tri Gránit Rt. elnök-vezérigazgatója arról nyilatkozik, hogy beruházásaik során mindig tekintettel vannak a mozgáskorlátozottak érdekeire, s beszámolunk a marcelházi Keskeny Út szeretetszolgálat családi találkozójáról is. Fél négytől a Hazai tájakon című néprajzi összeállításunkban Tardoskedd zenei hagyományait mutatjuk be. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?