Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombat: Reggel hét órakor indul ötórás zenés, publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre, amelynek soros szerkesztője ezúttal Molnár Judit. A tartalomból: Összefoglaljuk a hét politikai történéseit, szólunk a magánorvosok és az egészségbiztosítók közti vitáról.

Szombat: Reggel hét órakor indul ötórás zenés, publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre, amelynek soros szerkesztője ezúttal Molnár Judit. A tartalomból: Összefoglaljuk a hét politikai történéseit, szólunk a magánorvosok és az egészségbiztosítók közti vitáról. 10 óra után témánk a gyermekek szexuális zaklatása, ugyanis egy felmérés szerint Szlovákiában évente 500 ilyen esetet vizsgálnak. A miértekre stúdióvendégeinkkel keressük a választ. Jelentkeznek állandó rovataink, a Hírvilág és a Pénz, piac, gazdaság is. A déli hírek után ötvenperces nótaösszeállítást közvetítünk. A megszokott időben jelentkezik irodalmi műsorunk, a Téka, amelyben többek között megszólal Zirig Árpád és Barak László költő, valamint Karol Tomiš szlovák irodalomtörténész. Először jelentkezik új időpontban, a hónap első szombatján, délután fél kettőkor komolyzenei fejtörőnk, az Aki tudja, írja meg! A népszerű öszszeállítást ezentúl meg is ismételjük a közvetítést követő pénteken. 14.05-kor a Slágerhullámot tűztük műsorra, 15 órától pedig a Lazítani decemberi kiadását hallgathatják. A kabaré után hírek következnek, majd fél hatig a jubilánsokat köszöntjük. Műsoridőnk utolsó félórájában a Napzártában összefoglaljuk a nap eseményeit.

Vasárnap: reggel 7 órakor kezdjük műsorunkat. A hírek és a sportöszszefoglaló után belelapozunk a kalendáriumba, majd visszatérünk a hét politikai történéseihez. A nyolc órai híreket követően Lacza Tihamér műsora, a Kaleidoszkóp jelentkezik. Benne beszélgetést hallhatnak egy néprajzkutatóval a budapesti Magyar Néprajzi Múzeumban található zsidó tárgyi emlékekről, ellátogatunk egy bűvészboltba, megemlékezünk a héten elhunyt Marx György fizikusról, és elhangzik egy beszélgetés Nagymegyer város krónikásával. Kilenc órától istentiszteletet közvetítünk a komáromi református templomból. Igét hirdet Fazekas László lelkipásztor. 10.05-kor indul négyórás gyermek- és ifjúsági műsorunk, a Randevú, Puha József szerkesztésében. Az első részben kisiskolásokat kérdezünk a karácsonyi előkészületekről, délután pedig vendégünk lesz a Crystal együttes, amelynek a napokban jelent meg második albuma. 14 órakor híreket mondunk, majd dr. Jakab István olvassa fel nyelvművelő írását. 14.15-től a BBC magyar nyelvű műsorát közvetítjük Londonból. A kultúra világa 15 órakor kezdődő adásában beszámolunk a budapesti Rácz Aladár Zeneiskola és a pozsonyi Jozef Kresánek Művészeti Alapiskola növendékeinek együttműködéséről és első közös koncertjéről, a Szlovákiai Magyar Képzőművészek Társaságának csoportos kiállításáról, valamint megszólaltatjuk Július Gyula magyarországi szobrászművészt, akinek dadaista ihletésű kinetikus szobra nagy feltűnést keltett egy pozsonyi kiállításon. 15.30-kor néprajzi összeállításunkat, a Hazai tájakont tűztük műsorra, amelyben Kelet-Szlovákiába látogatunk el. Bemutatjuk az áji éneklőcsoportot. Vasárnapi adásunk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?