Hétvégi programok a Pátria Rádióban

Szombaton reggel 8 órakor kezdődik háromórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: A parlamenti összefoglaló mellett foglalkozunk a státusigazolványok kérdésével is, majd beszélgetést hallhatnak B.

Szombaton reggel 8 órakor kezdődik háromórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: A parlamenti összefoglaló mellett foglalkozunk a státusigazolványok kérdésével is, majd beszélgetést hallhatnak B. Kovács István muzeológussal Gömörország gondjairól és örömeiről, Tőzsér Árpád pedig 2001-ről, az olvasás évéről mondja el véleményét. A műsorvezető-szerkesztő Molnár Judit lesz. 11 órakor híreket mondunk, majd orvosi tanácsadó rovatunk következik, melyben dr. Kiss László körorvos az emberi test lehűlésének veszélyeiről beszél. Ezt követi a Vándorbot című honismereti sorozatunk, ezúttal a szentmihályfai katolikus templomban található Szent László-freskókat mutatjuk be. A szokott időben, 11.30-kor kezdődik a Hazai tükör. Riportműsorunkban Deregnyőre látogatunk el. A déli harangszó után hírek, majd nótacsokor. Irodalmi műsorunkban (13.00), a Tékában íróink emlékeznek régi karácsonyokra. 13.30-kor jelentkezik női magazinunk, a Keresd a nőt. A témája a karácsonyi készülődés, de szó lesz a sminkdivatról is. 14 órakor híreket mondunk. 14.05-től az elmúlt évek lassú, lírai hangvételű slágereiből válogatunk. 15 órakor Kaland az élet című műsorunkban bemutatjuk dr. Kubík Tibort, a Pozsonyi Kerületi Bíróság alelnökét. 16 órakor hírek, 16.05-től közvetítjük a Köszöntőt 17.40-ig. Szombati adásunk hírösszefoglaló műsorunkkal, a Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap reggel 8 órakor indul adásunk. Az első órában híreket mondunk, ismertetjük a legfrissebb sporteredményeket, fellapozzuk az évfordulónaptárt, és összefoglaljuk a hét politikai történéseit, mindezt zenével fűszerezve. 9 órakor jelentkezik egyházi műsorunk, a Világosság. Advent első vasárnapjának evangéliumát és a hozzá kapcsolódó prédikációt Dobos Péter ipolynyéki lelkiatya tolmácsolja. Ellátogatunk továbbá az ipolyhídvégi egyházi alapiskolába, majd beszélgetés hangzik el a szenci antiochia vezetőjével, Sebők Györggyel. 9.30-kor kezdődik komolyzenei műsorunk, az Évszázadok zenéje. Benne magyar karácsonyi dalok hangzanak el Nagy Olivér feldolgozásában, és részleteket közvetítünk Bach Magnificatjából. A 10 órai hírek után Randevú. Óvodások és kisiskolások beszélnek az ünnepről, megszólal a komáromi Jókai Színházban futó A kis herceg két főszereplője, bemutatkoznak a betlehemezők, és ismert emberek mondják el, hogyan várják az ünnepet. A műsorvezető-szerkesztő Puha József lesz. 14 órakor hírek, 14.05-kor nyelvművelő ötpercünkben Simon Szabolcs olvassa fel írását. 14.15-kor kapcsoljuk Londont, a BBC magyar nyelvű adását közvetítjük. 15 órakor jelentkezik a Kultúra világa. A tartalomból: 45 éves Galántán a Kodály Daloskör, Komáromban a Katonatemplomban látható Saxon Szász János kiállítása, a Fábry-díjat az idén a közművelődésben tett tevékenységért adták át. Néprajzi összeállításunkban (Hazai tájakon, 15.30) folytatjuk a beszélgetést a bédi Gál Gergelynével a szentcsalád-járás szokásairól. 16.00-kor híreket mondunk, majd a Köszöntőt közvetítjük 17.40-ig. Vasárnapi adásunk is a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?