Hétvégi programok

Közvetítésünket a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal kezdjük, amely reggel 7-től fél 12-ig hallgatható. A tartalomból: a parlament elfogadta a Rudolf Zajac miniszter által előterjesztett törvénycsomagot, amellyel Szlovákiában kezdetét veszi a mindnyájunkat érintő egészségügyi reform.

Közvetítésünket a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal kezdjük, amely reggel 7-től fél 12-ig hallgatható. A tartalomból: a parlament elfogadta a Rudolf Zajac miniszter által előterjesztett törvénycsomagot, amellyel Szlovákiában kezdetét veszi a mindnyájunkat érintő egészségügyi reform. Napirendre kerül az OECD jelentése, mely szerint Szlovákia előkelő helyen áll a munkavállalók védelmében, ugyanakkor a szakszervezetek ennek az ellenkezőjét állítják. Beszámolunk a kassai Kazinczy Napokról, és értékeljük a 3. Megyerrock Fesztivált. Fél 12-kor a Délidő vendégei Pomóthy László, a gazdasági minisztérium államtitkára és Cmorej Gyula, a Szlovákiai Utazási Irodák Szövetségének korábbi elnöke. A téma az idegenforgalom. A Téka című irodalmi műsorban beszélgetés hangzik el a horvátországi magyar irodalomról, Z. Németh István pedig eddigi munkásságáról és terveiről nyilatkozik. Fél kettőtől Keresd a nőt! című női magazinunk vendége lesz a nagymegyeri Ács Piroska, aki törékeny alkata ellenére férfias foglalkozást választott: kőfaragó. 15 órakor a Kultúra világában beszélgetés hangzik el Varga Rita fiatal pécsi szobrászművésszel, majd dr. Gál Idát, a komáromi Magyar Kultúra és Duna Mente Múzeumának munkatársát kérdezzük két újonnan nyílt kiállításról. Végül a tájainkról származó, Budapesten élő grafikussal, Somorjai Kiss Tiborral beszélgetünk. A 16 órai hírek után Köszöntő, utána nyelvi vétségeinkről ejtünk szót egy percben, majd Napzárta.

Vasárnap hírekkel és sportösszefoglalóval indul a műsor 7 órakor. A 8 órai hírek után A hét Londonban – a brit politikai és kulturális élet eseményeinek színes összefoglalója. 9.05-kor a Világosság református műsorában Csonthóné Kocsi Aranka pozsonyi segédlelkész elmélkedik. 9.40-től Umberto Giordano Andrea Chenier című operáját ismertetjük. 10 órakor hírek, sporthírek, majd Gyerekzsúr. 11 órától ifjúsági műsorunkat közvetítjük, amelyben két fiatallal beszélgetünk, akik most kezdték meg tanulmányaikat egy budapesti egyetemen, beszámolunk a Hajós néptánc-együttes újjáalakulásáról, és vendégeink lesznek az athéni olimpia érmesei, Riszdorfer Mihály és Gergely István. 13 órakor a Térerő Műhely melléklete jelentkezik, benne John Gredula és Quittner János. Sorsukban az a közös, hogy 1989 előtt mindketten emigráltak, s Ausztráliában kerestek új hazát. 14 órakor hírek, majd Kaleidoszkóp, amelyben Brányik Tamás kutatóvegyész kalauzolásával ellátogatunk Portugáliába, Balla Tibor nyugalmazott tiszti főgyógyszerész felhívja a figyelmet egy pusztuló műemlékre, bemutatunk egy kályhaépítő agrármérnököt, végül Pálinkás Tiborral, az ipolysági Városi Múzeum igazgatójával beszélgetünk. 15 órától a Kaland az élet című műsorban Szabó G. László publicista „választott hazájáról”, Tunéziáról beszél. A fél négykor kezdődő néprajzi összeállításban a komáromi Klapka György Múzeumba, a népi viseletet fotókon bemutató tárlatra látogatunk el. Közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (B. E)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?