Hétvégi programok

Szombaton 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk a Hétről hétre: 2004-től a természetes és jogi személyek jövedelemadójuk 2 százalékát ajánlhatják fel civil szervezeteknek.

Szombaton 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk a Hétről hétre: 2004-től a természetes és jogi személyek jövedelemadójuk 2 százalékát ajánlhatják fel civil szervezeteknek. Szó lesz a felajánlás formai részéről, és Lampl Zsuzsa szociológussal arról beszélgetünk, az előző években milyen változásokat idézett elő e törvény érvényesítése a magyar és a szlovák civil szférában. Foglalkozunk a 16 ország kormány- és államfőinek pozsonyi csúcstalálkozójával is. 11.30-kor Délidő. Hat hét múlva már Szlovákia is tagja lesz az EU-nak. De vajon milyen 21. századi kihívásokkal jár ez? Stúdióvendégünk Csáky Pál miniszterelnök-helyettes. 13 órakor Téka. Beszélgetés hangzik el a friss Kossuth-díjas Tőzsér Árpáddal és Duba Gyulával, aki József Attila-díjat kapott. 15 órától ismét műsorra tűzzük Jókai Mór A kőszívű ember fiai c. regényének rövidített rádiós változatát. A 16 órai hírek után Köszöntő. Adásunk a Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk. A 8 órai hírek után katolikus műsorral jelentkezik a Világosság. 9 órakor hírek, majd A hét Londonban címmel a BBC magazinműsorát közvetítjük. 10.10-kor Gyerekzsúr. 11 órától az ifjúsági műsorban folytatódik a Határok nélkül ifjúsági fesztiválon történtek összefoglalója. Délben hírek, majd heti jegyzetünk hangzik el. 13. órakor Térerő. Felidézzük mindazt, ami március idusán Pozsonyban történt, majd az első vajdasági konvencióról hallhatnak összeállítást. A babaúsztatás előnyei és áldásos hatásai – győri tapasztalatok egy győri riportban, majd színház, a Vasárnapi iskola avagy a Noé Bárkája, kolozsvári riport. Befejezésként szímői beszélgetés Priskin Magdolnával és Bánszki Kovács Gizellával most megjelent versesköteteikről. 14.05-kor Kaleidoszkóp. Bemutatjuk az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesületet; Mészáros Győző egykori mezőgazdasági államtitkár arról beszél, hogyan látja a szlovákiai agrárágazat lehetőségeit az EU-csatlakozás után; Brányik György a 200 éve elhunyt Kempelen Farkas alakját idézi fel. 15 órakor Segítsünk. A rokkantság megítélésének a folyamatáról kérdezzük a Szociális Biztosító felülvizsgáló orvosát. Néprajzi összeállításunkban 15.30-kor Gebe József torony- és kútépítőt mutatjuk be. 16 órakor hírek, majd Köszöntő. Napzárta 17.30-kor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?