Protonterápia zárt nukleáris térben - Remény a betegeknek, akikre már csak a műtét várna

ct

A módszerről dr. Vladimír Hudectől, a nukleáris regenerációs központ főorvosától kértünk bővebb tájékoztatást.

Gyógyközpontunkban az orvosoknak mutattuk be a zárt nukleáris rendszerű protonterápiai technológiát, ami az ízületek, a csontok és a gerinc betegségeinek kezelésére hivatott. A regenerációs orvoslás terén eddig végzett legnagyobb nemzetközi orvosi kutatás során ugyanis megnevezték azokat a leghatásosabb elektromágneses tereket, amelyek a legjobban hatnak a sérült sejtek és szövetek regenerációjára. Épp a zárt nukleáris rendszer teszi lehetővé a legújabb orvosi ismeretek összehangolását és hatásos alkalmazását az ízületek és a gerinc gyógyítására. Ebben a rendszerben ugyanis elérhető, hogy több speciális elektromágneses tér a maximális regenerációs hatás elérése érdekében együtt hasson az ízületi és csontstruktúrák sejtjeire.

 

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Azt, hogy a nukleáris mágneses rezonanciával végzett kezelés ismét minőségileg magasabb szintre emelkedett. A zárt nukleáris rendszer technológiája a kezelés új lehetőségeit teremtette meg, és olyan diagnózisú betegeknek is tudunk segíteni, akiknél ez eddig lehetetlen volt.

 

Milyen hatása van a kezelésnek?

Valóban rendkívüli a protonterápia regenerációs hatása a sejtekre és a szövetekre. Erről tanúskodnak a világ különböző részein végzett orvosi tanulmányok eredményei, de főleg a betegek reakciói. A kezelt testrész  minden egyes sejtjén megmutatkozik a hatás, és az eredmény például az, hogy megnő a porcréteg nagysága az ízületi kopás kezelésében, vagy sűrűbbé válik a csonttömeg csontritkulás esetében. A proton-

terápiát joggal nevezhetjük a jövő regenerációs módszerének, mert közvetlenül a betegség okának eltávolítására, nem pedig csak a fájdalom semlegesítésére irányul. Például az elsődleges csontritkulás kezelésében a terápia hatékonysága 95 százalék. Nemcsak a csonttömeg leépülését tudjuk vele lassítani, hanem fel tudjuk gyorsítani az anabolizmust, vagyis  a csontképződés folyamatát.

 

Hogyan zajlik a kezelés?

A beteg ágyon fekszik, nyugodtan el is szundíthat. Az egész rendszert ugyanis számítógép irányítja, ami optimalizálja a gyógymód menetét a beteg prognózisa szerint azzal a céllal, hogy a sérült sejtek és szövetek a legnagyobb regenerációs hatást érjék el.

 

Nincs semmilyen mellékhatása?

A gyógymód minden 15 évnél idősebb embernek ajánlott. Indokoltságáról az orvos dönt, aki a konkrét diagnózis szerint állítja be a kezelést.

Dr. Hudec szerint a terápia biztonságos és hatásos. „Járnak hozzánk betegek, akik már több nem invazív lehetőséget kipróbáltak az ízületek kezelésére, de még nem láttak olyan nagy javulást, mint a protonterápia alkalmazása után. A kezelés fájdalmatlan és nincs semmilyen mellékhatása. Sem a fertőzés, sem a vérzés semmilyen veszélye nem fenyeget” – hangsúlyozza a főorvos.

 

Nagy előny, hogy a betegnek nem kell kimaradnia a munkából. A fájdalom és az ízületek mozgékonysága gyakran már a kezelés félidejében tapasztalható. Jelenleg ez a világon a leghatásosabb nem invazív terápia az ízületi és csontbetegségek kezelésére” – mondja dr. Vladimír Hudec.

 

Hol lehet igénybe venni?

Szlovákiában proton-terápiát Léván a nukleáris regenerációs gyógyászat központjában, a Sun Medicalban végeznek.

Mivel együttműködünk a Nemzeti Reumatológiai Intézettel és több gyógyfürdővel, Pöstyénben is nyílt egy központ. 

Igyekszünk a betegek kedvében járni, így az esti órákban és hétvégén is nyújtunk kezelést. Ez azért fontos, mert a terápiát intenzív formában több napon át egymás után, szünet nélkül kell adni, különben hatását veszti” – egészíti ki a fontos tudnivalókat a szakember. (pr-ki)

 

A gyógyközpont elérhetősége:

Ha önt érdekli az ízületek, csontok és a gerinc betegségeinek protonterápiája, hívja fel a 0949 67 77 99-es telefonszámot és kérjen időpontot kivizsgálásra. Szakorvosaink felmérik az ön egészségi állapotát,  és a legmegfelelőbb gyógymódot ajánlják.

Sun Medical centrum,

A. Kmeťa 39, Levice,

www.medtec.sk

A kezelést tőketerebesi (0915 333 561)

és pöstyéni központunkban (0940 000 488) is igényelhetik.

sin
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?