Hétvégi programok

Szombaton reggel 7 órakor a Hétről hétre magazinnal indul adásunk. Ötórás műsorunkban összefoglaljuk a hét politikai történéseit, majd szólunk a Legfelsőbb Bíróság elnökének megválasztása körüli vitáról, amely elemzők szerint Szlovákia történetében az egyik legsúlyosabb jogi dilemma. Tíz óra után témánk a bulvár.

Szombaton reggel 7 órakor a Hétről hétre magazinnal indul adásunk. Ötórás műsorunkban összefoglaljuk a hét politikai történéseit, majd szólunk a Legfelsőbb Bíróság elnökének megválasztása körüli vitáról, amely elemzők szerint Szlovákia történetében az egyik legsúlyosabb jogi dilemma. Tíz óra után témánk a bulvár. Kevés politika, sok erőszak és vér némi erotikával fűszerezve – talán ez a bulvár receptje, de ennyi valóban elég a sikerhez? Mi az oka, hogy Közép-Európában egyre nagyobb teret nyernek a bulvárlapok, vannak-e szabott korlátai az újságírás módjának? Erről kérdezzük az érintetteket annak kapcsán, hogy a szlovák művészek hadat üzentek a bulvárnak. 11 óra után Udvardra látogatunk, ahol a templomi orgonában megtalálták a község több mint 80 esztendeje elrejtett zászlaját és címerét. Irodalmi rendezvény zajlott Somorján a közelmúltban, a 13 órakor kezdődő Tékában összeállításunk felvillantja a Disputa egy-egy mozzanatát. 13.30-kor Keresd a nőt!, melynek témája a gyengébb nem és az autók közötti „viszony”, de szó lesz a női sofőrökről és a hölgyeknek való kocsikról is. Ezután Slágerhullám. 15 órakor a 60 éves Boldoghy Katót köszöntjük, aki a hajdani MATESZ színésznője, később évekig a magyar adás rendezője és dramaturgja volt. Emlékezetes marad legutóbbi alakítása, melyet súlyos betegségéből való felépülése után rögzítettünk. A monodráma szerzője Jana Bodnárová, a címe Éva. A rádiójáték előtt egy rövid telefoninterjút is hallanak az ünnepelttel. 16.05-től a Köszöntő szól, majd adásunk utolsó félórájában a Napzártát sugározzuk.

Vasárnap is reggel 7 órától közvetítjük műsorainkat. 8 óráig elhangzik a belpolitikai tükör és a hét politikai eseménye. 8.05-kor a Kaleidoszkópban Lacza Tihamér ellátogat a Pozsonyi Városi Levéltár Könyvtárába. Seres István turkológustól megtudhatják, mennyire értik egymás nyelvét a különböző török fajú népek, és végül megszólal a 60 éves szlovákiai magyar fotóriporter, M. Nagy László. 9 órakor a katolikus félórában beszámolunk a Barton megrendezett zenés irodalmi áhítatról, amelynek vendége volt Németh Kristóf színművész, majd bemutatjuk a nagycétényi vegyes éneklőcsoportot. Kiss Róbert dunaszerdahelyi esperes szól a hallgatókhoz. 100 éve hunyt el Hugo Wolf, Schubert mellett a legjelentősebb dalszerző – az ő pályájáról szólunk a Zenei galériában 9.30-kor. Vasárnap este osztják ki a legtekintélyesebb zenei díjat, a Grammyt. Ez lesz a témája a 10.05-kor kezdődő Randevúnak. Esélylatolgatás és visszatekintés az elmúlt évekre – Puha Józseffel. 14.05-kor Jakab István olvassa fel nyelvművelő írását, utána a BBC magyar adását sugározzuk 15 óráig. Ezt követi A kultúra világa, melyben megszólal Benkő Géza színművész, valamint Kopócs Tibor és Nagy Zoltán képzőművészek. Gömör és Nógrád rendkívül gazdag népi hagyományokban, ezek továbbörökítésének új formáival kísérleteznek fiatal pedagógusok és néprajzosok. Minderről a Hazai tájakon című műsorban hallhatnak, 15.30-kor. Köszöntő 16.05-től, majd a Napzártával ér véget adásunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?