Hétvégi programok

Szombaton 8 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. Szólunk a kedden aláírt koalíciós szerződésben foglaltakról, témánk lesz az Európai Bizottság országjelentése is. Az országjelentésben foglaltakról és annak politikai fogadtatásáról műsorunk második órájában hallhatnak összeállítást.

Szombaton 8 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. Szólunk a kedden aláírt koalíciós szerződésben foglaltakról, témánk lesz az Európai Bizottság országjelentése is. Az országjelentésben foglaltakról és annak politikai fogadtatásáról műsorunk második órájában hallhatnak összeállítást. Tíz óra után a stúdió vendége lesz Both Enikő az Urobme to mozgalom képviseletében és Lampl Zsuzsa szociológus. 11.05-kor Kaleidoszkóp. A műsorban az egri vár viadalának 450. évfordulója kapcsán megszólal Berecz Mátyás, az Egri Dobó István vármúzeum munkatársa, Hodossy Gyula és Dobrovits Mihály arról beszél, miért Dunaszerdahelyen rendeztek Vámbéryról tudományos konferenciát. A kalondai Papp Sándor a faluban működő Calondiensis polgári társulás tevékenységéről nyilatkozik a műsorban. Az orvosi tanácsadóban a térdízület deformálódásáról lesz szó. 13 órától a Tékában bemutatjuk Szilágyi István Kossuth-díjas erdélyi írót, akinek Pozsonyban volt szerzői estje. 13.30-kor jelentkezik női magazinunk, a Keresd a nőt! Megtudhatjuk, milyen ápolást igényel bőrünk ősszel, és hogyan készüljünk a télre. Kiderül az is, melyek a sikeres párválasztás ismérvei, megismerkedhetünk gróf Almásy Antallal, egy régi arisztokrata család leszármazottjával, aki jelenleg Magyarországon él családjával. 15 órakor jelentkezik az Őszidő. Az idősek hónapja alkalmából ellátogattunk a galántai idősek otthonába és a vágsellyei I. számú nyugdíjas klubba. 15.30-tól népi muzsika szól, a Figur Banda, a csallóközkürti aszszonykórus és a Tücsök zenekar felvételeiből közvetítünk. 16 órakor hírek, 16.05-től Köszöntő. Adásunk a Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap is reggel 8 órakor indul adásunk. A hírek, sporteredmények, évfordulónaptár és a hét politikai történéseinek összefoglalója után 9 órakor kezdődik a Világosság. Egyházi műsorunkban Boros István bátkai lelkipásztor Fesztus és Dzurilla Pál apostollal való találkozásuk kapcsán szól a hallgatókhoz. Összeállítás hangzik el a Firesz kórus németországi koncertkörútjáról, és egy 95 éves asszony vall az életéről. 9.30-kor a zenei szerkesztő ajánlja Anita Vallomások című CD-jét. A 10 órai hírek után jelentkezik ifjúsági műsorunk, a Randevú. Beszámolunk a nagyölvedi alapiskola sportnapjáról, sztárvendégünk Nagy Feró lesz. A műsorvezető-szerkesztő Puha József. 14 órakor hírek, nyelvművelő ötpercünkben (14.05) pedig Szabómihály Gizella olvassa fel írását. 14.15-kor a BBC magyar nyelvű adását közvetítjük. 15 órakor A kultúra világában Varga József salzburgi zenei élményeiről mesél, a 65 éves Kopócs Tibor grafikus és festőművész pedig a tűzzománc iránti rajongásáról vall. Istenes József műépítész a Szlovákiai Építészek Szövetségét mutatja be. 15.30-tól közvetítjük néprajzi összeállításunkat (Hazai tájakon). Ezúttal a bodrogközi szüret múltjával és jelenével foglalkozunk. 16 órakor hírek, majd Köszöntő 17.40-ig. Vasárnapi adásunk is a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?