Hétvégi programok

Szombaton a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal kezdődik adásunk 8 órakor. A tartalomból: összefoglaljuk a hét jelentősebb belpolitikai eseményeit, és elemezzük a parlament e heti történéseit.

Szombaton a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal kezdődik adásunk 8 órakor. A tartalomból: összefoglaljuk a hét jelentősebb belpolitikai eseményeit, és elemezzük a parlament e heti történéseit. Foglalkozunk a V4 országai védelmi minisztereinek pöstyéni találkozójával és a szlovák titkosszolgálat tevékenységéről elhangzott parlamenti beszámolóval. Összeállítást hallhatnak a szenci gyermeknapi ünnepségről és a kassai nemzetközi muzeológiai konferenciáról. A 11 órai hírek után a Kaleidoszkópot közvetítjük 55 percben. A műsorban megszólal dr. Rabó Gyula Amerikában élő vegyészprofesszor, aki a héten Komáromban tartott előadást, és a közelmúltban egy felfedezésével olcsóbbá tette a benzin előállítását. A 92 éves Löffler Kató Chatam Szófer egykori pozsonyi rabbiról mesél. A közelmúltban Pozsonyban járt Kállai Ferenc színművész. Ebből az alkalomból kértük őt mikrofonhoz. Miért szakadozik az Antarktisz jégpáncélja, a Kaleidoszkópban erről is hallhatnak. 13 órakor Irodalmi mozaik, amelyben megemlékezünk a 100 éve született Illés Endréről, valamint két magyarországi fiatal költő segítségével arra keressük a választ, hogyan lehet a mai világban megőrizni a tehetséget. 15 órakor jelentkezik a kabaréstúdió a Lazítani júniusi kiadásával.

Vasárnap is 8 órakor indul a műsor. A műsorajánlat után visszatérünk a hét politikai eseményeihez. 9 órakor katolikus félóra. Vojta Richárd rozsnyói káplán elmélkedése után a pozsonyi ferencesek temploma mellett működő színjátszó kör tagjaival és az ebedi elsőáldozókkal beszélgetünk. A 10 órai hírek után a Randevút hallgathatják. Az első részben stúdióbeszélgetést sugárzunk arról, milyenek a mai iskoláskorúak és hogy milyennek látják ők a felnőtteket, a második részben pedig szólunk a Klikkfesztivál előkészületeiről. Vendégünk lesz az egykori gyerek műsorvezető, Molnár Aranka és a focirajongókat a futball világbajnokságról kérdezzük. 14.05-kor Jakab István olvassa fel nyelvművelő előadását. 15 órakor a Nevelők fórumában beszélgetés hangzik el a Pedagógusszövetség új elnökével, szólunk a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének tevékenységéről és a Nagy Károly Matematika Társulat alakuló közgyűléséről, valamint előzetest hallhatnak a dunaszerdahelyi és rimaszombati nyári egyetemről. Fél négykor kezdődik Hazai tájakon, amelyben úrnapi szokásokat mutatunk be Alsóbodokról és Nyitragesztéről. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?