Hétvégi programok

Szombaton reggel 8 órakor indul adásunk. A Hétről hétre című publicisztikai magazinban összefoglaljuk a hét legfontosabb politikai történéseit, 10 óra után a beneši dekrétumok lesz a téma: a 21.

Szombaton reggel 8 órakor indul adásunk. A Hétről hétre című publicisztikai magazinban összefoglaljuk a hét legfontosabb politikai történéseit, 10 óra után a beneši dekrétumok lesz a téma: a 21. század elején ez miért elvi kérdés a cseh és a szlovák politikai hatalom számára?; meglesz-e a politikai akarat ahhoz, hogy a kérdést európai módon rendezze az öt érintett ország? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a szerkesztő, Molnár Judit. A 11 órai hírek után dr. Kiss László a Lada-típusú cukorbajról beszél. A Vándorbot a patai 1848-as honvédemlékműhöz kalauzolja el a hallgatókat a Galántai járásba. 11.30-kor a Hazai tükörben Gice községet ismerhetik meg. 12.10-től Nótacsokor. 160 éve született Eötvös Károly író. Ki volt ő, megtudhatjuk a 13 órakor kezdődő Irodalmi mozaikból. A műsorban szó lesz a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny selejtezőiről, valamint arról, milyen hozadéka van egy kamasz számára az ilyen megmérettetésnek. Elhangzott riportjainkból válogatunk 13.30-kor. 14.05-kor Slágerhullám. 15 órától a nyugdíjasok műsorában Burián László esperessel beszélgetünk, és bemutatjuk a párkányi Csicsay pedagógus házaspárt. Ezután 16 óráig Richard Clayderman és Wolfgang Lendle felvételeiből hangzik el válogatás. A Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget adásunk.

Vasárnap is reggel 8 órától közvetítünk. 9 óráig eseménynaptár, belpolitikai tükör, és visszatérünk a hét egyik fontos eseményére. A Világosságban Pásztor Zoltán kassai lelkiatya elmélkedik. A Remény hetilap katolikus népfőiskolát indított – ennek kapcsán hallhatnak beszélgetést Herdics György esperessel, és felhívjuk figyelmüket a műsor új játékára. 110 éve született Arthur Honegger, a francia modern zene egyik jelentős képviselője – róla hallanak 9.30-tól a Zenei galériában. 10.05-től a Randevú központi témája a zene. Szólunk a közelmúltban kiosztott zenei díjakról, a díjkiosztók kulisszatitkairól. Összeállításban idézzük fel a 60. születésnapját ünneplő Zorán pályafutását. Sztárvendég Pierrot, a műsorvezető-szerkesztő Puha József. 14.05-kor Sándor Annát a retorikai alapismeretekről halljuk a nyelvhelyességi műsorban. A kultúra világa e heti témái: március 7-én nyílt meg a Szlovák Nemzeti Galériában Orosz István grafikus, plakátművész kiállítása; hazai és külföldi gyerekek mutatkoznak be alkotásaikkal a Párkányban rendezett képzőművészeti kiállításon. A néprajzi összeállításban 15.30-kor a pozsonyi hagyományarchívumot mutatjuk be. 16.05-kor Köszöntő, majd a Napzártában 17.40-kor összefoglaljuk a nap politikai történéseit. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?