Hétvégi programok

Szombaton 8 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. Időszerű politikai eseményekkel foglalkozunk, majd szó lesz a parlament e heti munkájáról, a globalizációról, az ország biztonságának garantálásáról. 11 órakor hírek, majd orvosi tanácsadó rovatunkban dr. Kiss László az öregedésről beszél.

Szombaton 8 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. Időszerű politikai eseményekkel foglalkozunk, majd szó lesz a parlament e heti munkájáról, a globalizációról, az ország biztonságának garantálásáról. 11 órakor hírek, majd orvosi tanácsadó rovatunkban dr. Kiss László az öregedésről beszél. Ezt követi a Vándorbot című honismereti sorozatunk. Az aradi tizenhárom vértanú tábornok egyikének, Dessewffy Arisztidnak a mai Szlovákia területén található emlékhelyeit keressük. 11.30-kor Hazai tükör. Riportműsorunkban Boldogfára látogatunk. Hírek, majd nótacsokor. Az Irodalmi mozaikban (13.00) beszámolunk a Szlovákiai Magyar ĺrók Társaságának kőzgyűléséről. 13.30-kor Tallózó. 14 órakor hírek. 14.05-től kiadott műsorunktól eltérően a Szlovák Rádió megalakulásának 75. évfordulója alkalmából rendezett, a Pátria Rádió bemutatkozik című magyar, ukrán, rutén, lengyel, cseh, német és roma nemzetiségi gálaműsort közvetítjükl. 16 órakor hírek, 16.05-től Köszöntő; szombati adásunk a Napzártával ér véget 18 órakor.

Október 7-től változik vasárnapi adásunk első órája. A reggeli hírek, sporthírek és műsorismertetés mellett lesz esemény- és évfordulónaptár, belpolitikai tükör és megismételjük parlamenti összefoglalónkat – mindez sok-sok zenével fűszerezve. 9 órakor Világosság. A katolikus félórában a naphoz kapcsolódó evangéliumról Heriban László marcelházi plébános elmélkedik, majd Lénár Károly tardoskeddi esperes-plébános számol be a nemrég ott zajlott papszentelésről és a Szent István ünnepségről. 9.30-kor kezdődik zenei fejtörőnk. A 10 órai hírek után Randevú. Az első részben kisgyerekekkel beszélgetünk az apácákról, a pszichológusokról, valamint az utazás hasznosságáról. Az ifjúsági részben bemutatunk egy felfedezésre váró zenekart, az Ady Stree-et. A műsor vendége lesz két olimpiai bajnok vízilabdázó: Székely Bulcsu és Vári Attila. A Randevú egyik további témája a halálbüntetés. 14 órakor hírek, 14.05-kor Jakab István olvassa fel írását a miatt és a végett helyes használatáról. 14.15-kor a BBC magyar nyelvű adását közvetítjük. 15 órakor jelentkezik a Nevelők fóruma. Szigeti László államtitkártól többek között azt is megtudhatjuk, mi lett a sorsa az Állami Pedagógiai Intézet nemzetiségi osztályának. Néprajzi öszszeállításunkban (15.30) a makkoltatás szokását elevenítjük fel a tornaújfalusi Köteles Gábor segítségével. 16 órakor hírek, majd a Köszöntőt közvetítjük 17.40-ig. Vasárnapi adásunk is a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?