Hétvégi programok

Szombaton délben 12 órakor hírekkel kezdjük közvetítésünket. 12.15-kor kezdődik társalgó műsorunk, a Délidő. A stúdió vendége Petőcz Kálmán politológus. 13 órakor jelentkezik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. 15 órakor a Népek zenéje című műsorunkban horvát muzsika szól. 15.

Szombaton délben 12 órakor hírekkel kezdjük közvetítésünket. 12.15-kor kezdődik társalgó műsorunk, a Délidő. A stúdió vendége Petőcz Kálmán politológus. 13 órakor jelentkezik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. 15 órakor a Népek zenéje című műsorunkban horvát muzsika szól. 15.30-tól a Kultúra világát hallgathatják, melynek témái a következők: bemutatjuk a 95 éve Diószegen született Pongrácz Zoltán zeneszerzőt, aki Kodály Zoltán tanítványa volt; megismerkedhetnek egy tehetséges fiatal színművésszel, Bernáth Tamással, aki a Komáromi Jókai Színház több előadásában is játszik; mikrofonunkkal ott voltunk a komáromi Limes Galériában is, ahol két szlovéniai festőművész kiállítása nyílt meg március 30-án. 16 órakor hírek, majd zenés köszöntőnket hallgathatják. 18 órakor jelentkezik a Térerő, a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja.

Vasárnap is délben kezdjük közvetítésünket. A hírek után nótacsokrot hallhatnak. 13 órakor jelentkezik a Randevú. Ifjúsági műsorunkban a mese után a mindent tudó randevús gyerekek elmondják, mi az a keresztrejtvény, majd kisiskolásokkal beszélgetünk a sztárokról és a sztárságról. Szerdán, a költészet napja alkalmából a somorjai Nirvana Club az Insomnia zenekarral és vendégelőadókkal irodalmi műsorral kedveskedett az Ógyallai Építőipari Szakközépiskola tanulóinak. Vendégünk lesz Kiss Bernadett, aki Túl a láthatáron címmel magyarországi, valamint szlovákiai magyar és szlovák zenészekkel készítette el első nagylemezét, Buják Andor irányításával. Természetesen megosztjuk hallgatóinkkal a hét legfontosabb zenei híreit, és kiderül, kik vezetik a világ legfontosabb slágerlistáit. 15 órától megismételjük a Kaleidoszkóp ez év február 4-én elhangzott adását, melyben bemutattunk egy kiváló néprajztudóst, dr. Paládi Kovács Attila professzort, a Magyar Tudományos Akadémia tagját, a Magyar Néprajzi Társaság elnökét, és Szili István tanárt, aki a magyarországi tehetséggondozás egyik lelkes mindenese, emellett pedig egy nagyszabású botanikai kutatási programnak is a közreműködője. 17.45-től összefoglaljuk a külföldi és hazai eseményeket. 18 órakor a Téka irodalmi magazinban beszámolunk arról, hogy befejeződött a dunaszerdahelyi Lilium Aurum Kiadó és Pénzes István nagy ívű közös vállalkozása, a Lant és kard című hét részből álló sorozat megjelentetése, megszólal a Várad című irodalmi, művészeti, társadalmi, tudományos folyóirat szerkesztője, Barabás Zoltán, Ardamica Zorán pedig a losonci Plektrum néhány kiadványáról tájékoztat. 18.30-kor jelentkezik áprilisi zenei fejtörőnk, az Aki tudja, írja meg! 19 órakor kezdődik a Világosság. Református egyházi műsorunkban egy igaz és feddhetetlen emberről, a bárkaépítő Noéról szól elmélkedésében Drenko Zoltán, a barkai gyülekezet lelkipásztora. Beszélgetés hangzik el Dr. Erdélyi Géza református püspökkel, aki a napokban töltötte be 70. születésnapját. (MoL)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?