Hétvégi programok

Szombaton délben hírekkel és sportösszefoglalóval indítjuk közvetítésünket. 12.15-kor kezdődik Miklósi Péter élő társalgóműsora a Délidő, melynek vendégei Szipőcs József, a dunaszerdahelyi Lux Mozi utolsó mozigépésze és Gálffy Szilárd, Diósförgepatony polgármestere, aki részt vett a Budapest-Bamako ralin.

Szombaton délben hírekkel és sportösszefoglalóval indítjuk közvetítésünket. 12.15-kor kezdődik Miklósi Péter élő társalgóműsora a Délidő, melynek vendégei Szipőcs József, a dunaszerdahelyi Lux Mozi utolsó mozigépésze és Gálffy Szilárd, Diósförgepatony polgármestere, aki részt vett a Budapest-Bamako ralin. 13 órától zenés, publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre jelentkezik. 15 órától zenei összeállítást hallhatnak. 15.30-tól a Tudomány világában, évfordulójuk kapcsán, három kiemelkedő tudósról emlékezünk meg. Felidézzük a 250 esztendeje született botanikus, Kitaibel Pál alakját, majd a 100 éve elhunyt nagy orosz vegyészről, Dmitrij Ivanovics Mengyelejevről és végül a 100 esztendeje született Selye Jánosról, a stresszelmélet kidolgozójáról lesz szó. Róla egykori munkatársát, dr. Bertók Loránd professzort kérdezzük, majd dr. Kopp Mária profeszszort, a Selye Magatartáskutatási Társaság elnökét hallják, aki a krónikus stressz társadalmi következményeiről beszél. A 16 órai hírek után Köszöntő, 17.40-kor hírösszefoglaló. Ezt követően a Térerő egy korábbi műsorát ismételjük meg. Szombati közvetítésünket a Slágerhullám zárja.

Vasárnap délben a hírek és műsorismertetés után a Nótacsokrot hallhatják. 13 órától Randevú Csenger Ferenccel: szólunk a Kincskeresők címmel alap- és középiskolások számára rendezett helytörténeti vetélkedőről, valamint a soron következő zenei díjkiosztók várható győzteseiről. 15 órától Lacza Tihamér műsorában, a Kaleidoszkópban először Csicsay Alajos írót, nyugalmazott pedagógust hallják, aki Mérföldkövek ködben című most megjelent könyvéről beszél. Ezt követően Hrubík Bélát, a Csemadok országos elnökét egy új kulturális havilapról, az Itthonról kérdezzük. Keller László turkológus a négy országban is jelentős etnikai kisebbséget alkotó kurdokról mond el sok érdekes tényt. A műsor Történelmi kalandozások című rovatában a magyarországi végvárakról lesz szó. 16 órakor hírek, majd Köszöntő, 17.45-kor hírösszefoglaló. 18 órától irodalmi műsorunk, a Téka három frissen megjelent könyvet mutat be Cselényi László és Tőzsér Árpád közreműködésével. Ezt követően Aki tudja, írja meg, komolyzenei fejtörőnk februári kiadása jelentkezik. 19 órától a Világosság katolikus kiadásában Lépes Lóránt szentpéteri plébános szól a hallgatókhoz. 19.40-kor hétfői műsorainkat ismertetjük, majd a Vatikáni rádió magyar híradóját közvetítjük. Adásunkat 20 órakor zárjuk. (culka)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?