Hétvégi programok

Szombat: a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazin reggel 7-től fél 12-ig hallgatható. A tartalomból: Bugár Béla szerint az európai szervezeteknek már komolyan állást kellene foglalniuk a szlovákiai kisebbségeket sértő kijelentések ügyében.

Szombat: a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazin reggel 7-től fél 12-ig hallgatható. A tartalomból: Bugár Béla szerint az európai szervezeteknek már komolyan állást kellene foglalniuk a szlovákiai kisebbségeket sértő kijelentések ügyében. Mészáros Lajos alkotmánybíró arról szól, miért döntött úgy az Alkotmánybíróság, hogy a nevesítetlen földek nem kerülhetnek községi tulajdonba. Témánk lesz a kormány családpolitikája és a szegénység elleni harca is. A kormányprogram ide vonatkozó részét Lampl Zsuzsanna szociológus értékeli. 11.30-kor a Délidőben Miklósi Péter a Csemadokról beszélget Hrubik Bélával, az országos tanács elnökével. Irodalmi magazinunk, a Téka 13 órakor jelentkezik. A műsorban beszélgetés hangzik el Fónod Zoltán irodalomtörténésszel Repedések a siratófalon c. új publicisztikai kötetéről, valamint részlet hangzik el Kovács Magda új könyvéből. 15 órától A kultúra világában Farkas József a Csatrangos népzenei fesztiválról, Stubendek László karnagy pedig a jubiláló komáromi Concordia énekkarról beszél. A 16 órai hírek előtt népzene szól, utána Köszöntő. 17.25-kor Anyanyelvünk, 17.30-kor Napzárta.

Vasárnap: 8.05-kor a Világosság katolikus félórájában Tóth László ekecsi esperes-plébános elmélkedik. 8.35-kor Csajkovszkij Anyegin c. operáját ismertetjük. A 9 órai hírek és sportösszefoglaló után Randevú. A műsor központi kérdése: Mindenhol jó, de a legjobb hol? Megszólalnak nálunk élő külföldiek és külföldön élő hazaiak. 13 órakor a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja, a Térerő jelentkezik, ezúttal Marosvásárhelyről. 14.05-től a Kaleidoszkóp egy emberi sorsot mutat be. Az idős Vígh Rozália cipészné beszél életéről, küszködéseiről és örömeiről. 15 órától a Glóbusz különkiadásában Szabó G. László publicista tunéziai élményeiről, kalandozásairól vall. A fél négykor kezdődő Hazai tájakon c. néprajzi összeállításban visszatérünk az idei Gombaszögi Országos Kulturális Ünnepélyhez. A Vidéki Nők Szervezetének tagjaival a falusi életmódot bemutató kiállításukról, a kézművesekkel pedig ősi mesterségük fortélyairól beszélgetünk. Vasárnapi közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?