Hétvége a Pátria rádióban

Szombaton reggel 7 órakor indul adásunk. A Hétről hétre tartalmából: Augusztus 15-ig kell a Csemadok területi választmányainak elkészíteniük a szellemi és anyagi leltárt.

Szombaton reggel 7 órakor indul adásunk. A Hétről hétre tartalmából: Augusztus 15-ig kell a Csemadok területi választmányainak elkészíteniük a szellemi és anyagi leltárt. Vajon hány tagja és milyen vagyona van a szövetségnek, mit tesz a Csemadok a kisebbségi kultúrák támogatásáról szóló törvényért, milyen támogatásokra számít a közművelődési szervezet az uniós forrásokból? Ezekre a kérdésekre a Csemadok elnöke, Száraz József válaszol. Kedden váratlanul fogadta az újságírókat Mikuláš Dzurinda kormányfő, aki az elmúlt hetekben kiéleződött koalíciós problémákkal, a különböző botrányokkal és a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban mondta el véleményét. Erről a műsor második órájában hallhatnak részletes öszszefoglalót, majd szót kap a földművelésügyi miniszter, aki az uniós agrártámogatásokkal kapcsolatos legfrissebb fejleményeket értékeli. Az ötórás magazinműsor utolsó órájában egy kezdeményezésről hallhatnak, melynek célja a két Szelmenc egyesítése. A szerkesztő Haják Szabó Mária. 12.10-től Nótacsokor, majd 13 órakor a Téka jelentkezik: megszólal Gál Sándor író, bemutatjuk a Békéscsabán megjelenő Bárka című irodalmi és művészeti folyóiratot, és megemlékezünk a 140 éve született Gárdonyi Géza íróról, költőről. 13.30-tól Keresd a nőt! Nagyon veszélyes, mégsem foglalkozunk eleget a hepatitisszel – a megelőző oltással kapcsolatban kérdezzük dr. Vrezgo Erzsébet gyermekorvost. Aktuális frizuradivat – tanácsot ad Farkas Emília fodrász, majd a továbbiakban a nők közötti barátság lesz a téma. Slágerhullám 14.05-kor. 15 órakor ismét jelentkezik a nyugdíjasok műsora, Őszidő címmel: a 100 esztendős sókszelőcei Fehér Annával beszélgetünk, ellátogatunk egy Komáromban nemrég megnyílt nyugdíjas otthonba, és a hallgatók megismerhetik a nagykaposi nyugdíjas klub életét is. 16.05-től Köszöntő, majd Napzárta 17.30-kor.

Vasárnap is reggel 7 órától közvetítünk. 8 óráig elhangzik egyebek mellett a sportösszefoglaló, a belpolitikai tükör, valamint a hét eseménye. 8.05-kor a Kaleidoszkópban többek közt megszólal a somorjai származású Limpár Péter hadtörténész, Madarász Adrianna, aki a Csemadok ógyallai helyi szervezetének munkájáról beszél, Szekeres Zsoltot, az Amerikai Magyar Koalíció elnökét pedig életéről, pozsonyi kapcsolatairól kérdezzük. A katolikus félórában Karaffa János bakai lelkiatyát kérdezzük II. János Pál pápa szeptemberi szlovákiai látogatásának előkészületeiről és programjáról. A múlt héten megrendezett budapesti Sziget Fesztiválon idén negyedik alkalommal nyitottak közös sátrat a történelmi egyházak, beszámolunk a Közös Pont sátor rendezvényeiről. A 9 órakor kezdődő Világosságban György Ferenc ipolybalogi plébános szól a hallgatókhoz. 9.30-tól Cserháti Zsuzsára emlékezünk. Felcsendülnek legnagyobb slágerei, és hangfelvételről ő is megszólal. 10.05-től Randevú Puha Józseffel. A délelőtti részben bemutatkozik egy ötéves somorjai óvodás, Mikácsy Mirella, majd az autóversenyekről beszélgetünk a gútaiakkal. Fél 12-kor kezdődik a Pop-mix, műsorunk újdonságokat bemutató és slágerlistákat figyelő listája. A Randevúban délután végig a Sziget lesz a téma, vendég Moloko és a Panjabi MC. 14.05-kor az Anyanyelvünk című műsorban Mayer Judit olvassa fel nyelvművelő írását. 14.10-től sugározzuk a BBC-magazint, 15 órától A kultúra világát. Ez utóbbiból megtudjuk a gombaszögi ünnepély programját és azt is, mi újság a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes háza táján. Ezentúl a Madách Imre és Mikszáth Kálmán szülőhelyén létrehozott emlékmúzeumoknak a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma viseli majd gondját – erről többet is hallhatnak az intézmény igazgató-helyettesétől, Lakatos Krisztinától. A 15.30-kor kezdődő néprajzi összeállításban a vásárúti fúvószenekart mutatjuk be. 16.05-től Köszöntő, majd 17.30-kor Napzárta. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?