Hétvége a Pátria rádióban

Szombaton 8 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. Beszámolunk a parlament e heti történéseiről, valamint a V4-ek és a Benelux államok trencséni öszszejöveteléről. Peter Tatárral arról beszélgetünk, miért az MKP listáján kívánnak indulni; kikérjük Bugár Béla véleményét is.

Szombaton 8 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. Beszámolunk a parlament e heti történéseiről, valamint a V4-ek és a Benelux államok trencséni öszszejöveteléről. Peter Tatárral arról beszélgetünk, miért az MKP listáján kívánnak indulni; kikérjük Bugár Béla véleményét is. A harmadik óra témája a választások. 11 órakor hírek, majd Kaleidoszkóp, melyben többször szóba kerül az iskola. A Nobel-díjas kémikus, Oláh György az energia ésszerű felhasználásával kapcsolatban emlékezik meg róla, Bauer Győző farmakológus az anyanyelvű tanulás fontosságát hangsúlyozva idézi fel, s megszólal majd néhány diák is az érettségik kapcsán. Ellátogatunk Alsóláncra, az Orvosi tanácsokban az epekövek műtéti eltávolításáról lesz szó. 13 órakor a Tékában hazai magyar kiadóink képviselői arról nyilatkoznak, mivel lesznek jelen az ünnepi könyvhéten. 13.30-kor Keresd a nőt! A magazin témája a mesterséges megtermékenyítés. 15 órakor Kaland az élet című portréműsorunkban zenés beszélgetés hangzik el Papp László hárfaművésszel a közelmúltban megjelent első CD-je kapcsán. 16 órakor hírek, 16.05-től Köszöntő. Szombati adásunk a Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap reggel 8 órakor indul adásunk. A hírek, sport, évfordulónaptár után 9 órakor a Világosság református félórával jelentkezik. A hallgatókhoz Varga Zoltán szádellői lelkipásztor szól. A Zenei galériában (9.30) a 110 éve született Lajtha László zeneszerzőre, népzenekutatóra és pedagógusra emlékezünk. A 10 órai hírek után Randevú. A gyermekrészben szó lesz a filmekről, a moziról és a Forma 1-ről. Az ifjúsági rész központi témája az érettségi. A Jókai Színház segédszínészi felvételt hirdetett: mikrofonhoz kérünk néhány jelenlegi segédszínészt is. 14.05-kor Mayer Judit olvassa fel írását a „régi világ“ szókincséről. 15 órától a Kultúra világában beszámolunk Balogh István képzőművész nemrég megnyílt kiállításáról, megszólal a somorjai Régi Zenei Napok főszervezője, Németh Imre, és a 20 éves párkányi Kisbojtár népi tánccsoport néhány alapító tagja. 15.30-tól néprajzi összeállításunkban Ág Tiborral beszélgetünk a szlovákiai magyar népzenegyűjtés kezdeteiről. 16 órakor hírek, majd Köszöntő. Vasárnapi adásunk is a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?