Helyesen tud mindent, amit a szexről tudni akar?

Nem árt olykor felülvizsgálni, hogy amiben biztosak vagyunk, tényleg megállja-e a helyét. Olvassa el az állítást, gondolja végig, hogy azt igaznak, tévesnek vagy a kettő közé sorolhatónak tartja-e, utána olvassa el a választ.
1. A nők eredendően monogámok, a férfiak nem.
IGAZ.

Nem árt olykor felülvizsgálni, hogy amiben biztosak vagyunk, tényleg megállja-e a helyét. Olvassa el az állítást, gondolja végig, hogy azt igaznak, tévesnek vagy a kettő közé sorolhatónak tartja-e, utána olvassa el a választ.

1. A nők eredendően monogámok, a férfiak nem.

IGAZ. A statisztikák azt mutatják, hogy a nők általában egy állandó partnerhez ragaszkodnak, míg a férfiak jó része égető vágyat érez az állandó hódításra. A szakértők egyszerű magyarázatot találtak erre. Egy nőnek akár száz férfival is lehet szexuális kapcsolata, de teherbe csupán egyszer tud esni, akkor viszont fontos a számára, hogy az apa érzelmi, erkölcsi és anyagi támaszt jelentsen. A férfinak szintén rengeteg partnere lehet, de ő akár mindegyiket teherbe is ejtheti. A vérében van, hogy vágyódjon a változatosság után.

2. A nők féltékenyebbek, mint a férfiak.

TÉVES. A nők és a férfiak egyforma mértékben lehetnek féltékenyek, az eltérés abban van, hogy miért. A férfiak féltékenységének leginkább az az alapja, hogy partnerük szexuális hűtlenségére gyanakszanak, a nők viszont attól tartanak, hogy párjuk érzelmileg lesz hűtlen hozzájuk. Egy férfi sosem lehet biztos abban, hogy valóban ő a gyermeke apja, ezért nem engedi szunnyadni a gyanút; a nő viszont azért aggódik, nehogy egy harmadik megrövidítse azt az időt, figyelmet és pénzt, amit a családfő az övéire szán.

3. A férfiak többet fantáziálnak a szexről, mint a nők.

IGAZ. A kutatások azt derítették ki, hogy a férfiak legalább kétszer gyakrabban gondolnak a szexre, mint a nők, a hölgyek inkább romantikáról és érzelmekről ábrándoznak.

4. A nők könnyebben elérik az orgazmust, mint a férfiak.

ATTÓL FÜGG… A férfiak általában gyorsabban jutnak el a csúcspontra, a fiatalabbaknál ez három perc alatt bekövetkezik, míg a nőknél tizenhárom percre van szükség. Mindennek, persze, biológiai magyarázata is van: a magömlést az összegyűlt ondó feszítő ereje is sietteti.

5. A nők egymás után többszöri orgazmusra képesek, a férfiak viszont nem.

ATTÓL FÜGG… A nők szenvedélyes szeretkezés közben tényleg folyamatosan és többször is eljutnak a tetőpontra, míg a férfiaknak hosszabb-rövidebb pihenőre van szükségük, hogy készek legyenek az újabb együttlétre. Néhány férfi azonban az ejakulációt képes hoszszasan visszatartani és közben a végső előtt mini-orgazmusokat elérni.

6. A nők intenzívebben élik meg a gyönyört, mint a férfiak.

TÉVES. Bár a gyönyör mérésére még nem találtak fel szerkezetet, s milyensége és mértéke szemmel látható. A férfi tisztelettel figyeli az asszonyi gyönyör feneketlen mélységét, a nő pedig irigykedve fogadja az erre érkező vad és hevest választ.

7. Szexuális kémia nem létezik.

TÉVES. Lehetetlen, hogy a költők háromezer év óta tévednének! Bár még mindig nem értjük pontosan, mit is jelent a szexuális kémia, vagyis az, ha valakit olthatatlan vágy és erő vonz a másikhoz, abban nem kételkedhetünk, hogy van ilyen. Az evolúcióval foglalkozó tudósok a biológiai hajlammal magyarázzák: vonzódás az erős, termékeny társhoz.

8. Mindenki azonos szexuális étvággyal születik, a későbbi eltérést a környezet hatása okozza.

TÉVES. Eredendően óriási eltérések lehetnek abban, hogy kit mennyire foglalkoztat a szex. Az érdeklődésben és a vágyban különösen a nők különböznek.

9. A nők szexuális étvágya az évek múlásával fokozódik.

ATTÓL FÜGG… Az évek múlásával sok asszony érzi magát szexibbnek nem kell tartania a nem kívánt terhességtől, magabiztosabb lett, jobban tudja, mi az, amit szeret. Arról is van egy teória, hogy az öregedéssel az ösztrogén és a tesztoszteron hormon között felbomlik az egyensúly az utóbbi javára, ami viszont nem más, mint a libidó hormonja, így tehát érthető, hogy a szenvedélyre is hatással van.

10. A férfiak szexuális érvágya az évek múlásával csökken.

ATTÓL FÜGG… A férfiaknál a tesztoszteron hormon szintje az életkorral egyenes arányban csökken, de a libidóra nemcsak ez lehet hatással. ĺgy nem ritka az sem, hogy az öregedéssel például azért nő a férfi érdeklődése a szex iránt, mert jobban megérti magát a partnerével.

11. Szenvedélyesebb a szex sötétben.

ATTÓL FÜGG… A nők többsége jobban szeret sötétben, félhomályban szeretkezni, mert ez az atmoszféra fokozza a romantikát és szabad utat nyit a fantáziájuknak. Az okok közé tartozik az is, hogy nem mindenki van jó barátságban a testével és úgy érzi, hogy a jótékony sötétség elfedi szépséghibáit. Ha viszont a partnerek már biztosak egymás érzelmeiben, akkor izgatóbbá válik számukra, ha ölelés közben látják is egymást.

12. A nőket hidegen hagyja a szexfotók látványa.

TÉVES: Bár az igaz, hogy a férfiak sokkal érzékenyebben és erősebben reagálnak a szexuális látványra, de az a hölgyek erotikus képzeletét is megmozgatja. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy ugyanazt találják izgatónak, amit a férfiak.

Sok nő elismeri, hogy saját nemének meztelensége is szenvedélykeltő hatással van rá.

13. A nőknek és a férfiaknak ugyanannyi erotikus zónája van.

IGAZ. Az emberi test legyen akár női, akár férfié bővelkedik olyan területekben, amelyeknek érintése bizsergető, borzongató gyönyörűséget vált ki. Az azonban igaz, hogy inkább csak a nők beszélnek arról, milyen sok érzékeny pont található a testükön, amelyek ingerlése az élvezet tetőfokára röpíti őket. Pedig a férfitest is tetőtől talpig érzékeny.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?