Hajdu Szabolcs új filmjét meghívták a Berlinaléra

Budapest |

<p>Hajdu Szabolcs Bibliotheque Pascal című legújabb játékfilmjét meghívta a berlini nemzetközi filmfesztivál Fórum szekciója - tájékoztatta a Magyar Filmunió pénteken közleményben az MTI-t.</p>

A filmvilág egyik legnagyobb seregszemléje február 11-21. között ünnepli hatvanadik születésnapját a német fővárosban.
    A seregszemle Fórum szekciójába meghívott Bibliotheque Pascal magyar-német koprodukcióban készült 111 perces alkotás, és a februári 41. Magyar Filmszemlén is látható lesz. A nemzetközi premier a berlini filmfesztiválon lesz az alkotók jelenlétében.
    A Bibliotheque Pascal című film a Filmpartners és a Katapultfilm produkciójában készült, a főszerepekben Török-Illyés Orsolya, Oana Pellea, Razvan Vasilescu, Andi Vasluianu, Shamgar Amram, Mihai Constantin, Hajdu Lujza, Ion Sapdaru látható.
    A Berlinale keretei között működő Fórum szekció az innovatív, avantgárd filmek bemutatkozásának legfontosabb és nagy hagyományokkal rendelkező eseménye.
    Hajdu Szabolcs 1972-ben született Debrecenben. A Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után, a 90-es évektől színészként dolgozott. 2000-ben készítette el Macerás ügyek címmel első játékfilmjét, mely 2001-ben a Magyar Filmszemle legjobb elsőfilmes díját nyerte el.
    Fehér tenyér című második mozifilmjét a cannes-i filmfesztivál mutatta be a nemzetközi közönségnek és jelentős fesztiválsikerekkel párhuzamosan számos külföldi mozi is műsorra tűzte. A Bibliotheque Pascal a hároméves kislányát egyedül nevelő Mona Paparu (Török-Illyés Orsolya) utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának története.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?