György Norbert: Numerológia (misztikus regény)

a

Egy dolgot szeretnék igazán. Illetve, kettőt. Illetve: ez így nem jó. És aztért nem jó, mert vagy egy dolgot szeretnék, vagy kettőt. A három az ördögtől való. Maga az istenkísértés. 
 

Söntés, sertés, istenkísértés. 

Az egy azért nem jó, mert: ellenkezik a felfogásommal a mások irányítása alatt végzendő munka, és nincs ínyemre a kollektívában való együttműködés sem. Magyarán: nem vagyok csapatjátékos. A kettő viszont azért nem jó, mert kiderül, mégis csapatjátékosnak kéne lennem. Mert a kettessel kezdődnek az igazi dolgok, és ha az egyesnél maradnánk, minden további változást ki kéne zárnunk. 

A kettes a női nem energiaszáma. Kiegyensúlyozottságot, összhangot és mérsékletességet feltételez, de egyben jelzi a passzivitást, az engedékenységet és a simulékonyságra való hajlamot is. A határozatlanság és az idegen gondolatok iránti gyakran túláradó lelkesedés a legkülönbözőbb befolyások áldozatává tehetik az ilyen embert. Ha egyszer útra kelnek, azt sosem önszántukból teszik. De jelentős változások történtek például a paradicsomi viszonyokban is, amikor Évát Ádám mellé rendelték. Isten megteremtette az emberiséget, és ennek a polarizációnak köszönhetően az édenkerti béke alaposan felborult.  

Istenem, Éva.

Égiteste a Hold. Napja a hétfő. Neme nő. Iránya délnyugati. Színe fehér. Drágaköve gyöngy. 

Nem vagyok túl jól, ha tudni akarod. Köszönöm, nem. Többek között, azért is rosszul érzem magam, mert te rosszul érzed magad, hogy én rosszul érzem magam. Vidáman kioltjuk egymást. Az állandó tétrejáratásnak az lett a tétje, hogy már semminek sincs tétje. Valami film megy a tévében. Te alszol, én aludni próbálok. Megy ez, mint az ágybaszarás. Zeng a lépcsőház. Nem lehetne ezt, kérdezem, másképp megoldani. Mindennapi cirkusz és hülyegyerek nélkül? Odakint fűrészelnek a faszok. Inkább templomba mennének. Hát nem? Hát de. 

A hármasok viszont a geometria legfontosabb ábrái. Belőlük bármilyen kigondolt forma megszerkeszthető. Az egyenlő szárú háromszög például annyira tökéletes alakzat, hogy egyesek isteni szimbólumként alkalmazzák, kiegészítve egy szemmel, mert az egyház meg akarja osztani nyájával a hitet, hogy Isten nemcsak létezik, de lát is. A hármasnak mint páratlan számnak a férfi számokhoz kéne tartoznia, azonban a Vénusz deltájának (vénuszdomb) háromszöge meggyőző ellenérvként szolgálhat. A hármast pontokkal kétféle módon ábrázolhatjuk: péniszként (három pont egymáson) illetve résként (két fekvő pont fölött középen a harmadik). Továbbá: a három saját alkotóerővel is rendelkezik. Hármashangzat nélkül a zene például silány tudomány lenne, és az ember sem lenne képes önmaga megismerésére és kifejezésére a három elem – lélek, szellem és akarat – összjátéka nélkül. Püthagorasz azt is kijelentette, hogy a három az első olyan szám, aminek van kezdete, közepe és vége. És vajon mért mondják azt, hogy három a magyar igazság? 


A négy már maga a misztikum. Nem is próbálkozom. Idelépek, aztán vissza. Odalépek, és megint vissza. Szar ügy. 

„Négy elem az, mely
Egybe ha vág
Támad az élet,
Kél a világ.”
(Friedrich Schiller)

Tegnap egy, ma kettő, holnap három lesz. Megvannak számlálva a napjaim. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?