Gombaszög mint hívószó

Pozsony |

<p>A rozsnyói Csemadok TV nem hagyja kimúlni a Gombaszögi Országos Kulturális Ünnepélyt, erre &ndash; úgy tűnik &ndash; a választmány titkára, Füzék Erzsébet a garancia, aki évek óta minden követ megmozgat a rendez-vényért.</p>

Az idei, 58. évfolyamra például nemcsak a sztárfellépőt választotta ki személyesen (az Ismerős Arcok koncertjén tombolhat a nagyérdemű), hanem a Gombaszögi Nyári Tábor szervezőivel is folyamatosan egyeztet az együttműködésről. A tábor tizenegy év után került Krasznahorkaváraljáról Gombaszögre, hónapok óta zajlanak az építési-felújítási munkák, és a helyszínen készült fotók alapján a Csemadok jól jár ezzel a kooperációval. A részletekről tegnap tartottak sajtótájékoztatót Pozsonyban.

Bárdos Gyula, a Csemadok Országos Tanácsának elnöke szerint a nemrég lezajlott zselízi Országos Népművészeti Fesztivál kapcsán is kiderült, hogy akiknek fontos a kultúra ügye, azok pártállástól és minden egyéb hovatartozástól függetlenül együtt tudnak működni. És mivel a Csemadok szerinte is megérett a modernizálásra, örömmel fogadta a tábor fiatal szervezőinek nyitottságát.

A kulturális szervezet jövőjével foglalkozik az a konferencia, amely július 9-én délután lesz Rozsnyón, és amelyet ezer euróval támogatott a kormányhivatal, míg a másnapi kulturális ünnepélyre kerek négyezer eurót találtak adekvátnak. Ráadásul hiába magyar a Kassa megyei önkormányzat alelnöke, a megye sem tartja támogatásra érdemesnek ezt a rendezvényt. Állítólag azért, mert sem politikai háttere, sem közönsége nincs. Tavaly minden idők legkisebb nézőszámát produkálta a kulturális ünnepély, két nap alatt 2-3 ezer ember volt kíváncsi rá, ezért a szervezők abban reménykednek, hogy a Gombaszögi Nyári Tábor kezdete előtti hétvégén olyanok is érkeznek a helyszínre, akiknek a nyári tábor az elsődleges célpontjuk.

Orosz Örs, a tábor főszervezője elmondta, hogy az infrastrukturális fejlesztések a Csemadok tulajdonában lévő ingatlanokat is érintették. Például olyan épületekbe vezették be a vizet, amelyekbe egyébként csak esővíz jutna be. De rendbe hozták a parkolót, a faházakat, pajtaszínházat építettek, és a színpadot is felújították. Bár nem kapnak kedvezményes belépőt azok, akik mindkét rendezvényre kíváncsiak, a vasárnap ott maradó érdeklődők sátorozhatnak a helyszínen. Közös szervezés eredménye az a kivetítő, amelyen a focirajongók aznap megnézhetik az Eb-döntőt, a tábor területén pedig felnagyított fotókon mutatják be a Csemadok-rendezvény fénykorát. A Gombaszögi Nyári Tábor 12-én, kedden kezdődik a nulladik nappal, hivatalosan pedig szerdán nyílik. (juk)

Az Új Szó a rendezvény hivatalos médiapartnere

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?