Gareth Gates: Go Your Own Way

Kedves zenerajongók! Jól nézzétek meg, hogy mit vásároltok, mert becsapós lehet a dolog! Gareth Gates pályája nálunk is felfelé ível, az Anyone Of Us (Stupid Mistake) című dalát rádióállomásaink előszeretettel közvetítik.

Kedves zenerajongók! Jól nézzétek meg, hogy mit vásároltok, mert becsapós lehet a dolog! Gareth Gates pályája nálunk is felfelé ível, az Anyone Of Us (Stupid Mistake) című dalát rádióállomásaink előszeretettel közvetítik. Mit csinál az emberfia, akinek megtetszik a dal? Bemegy a lemezüzletbe, megkérdezi, hogy megvan-e a fiatalember új cédéje, mire az elárusító a kezébe nyomja a legújabbat. Hősünk rosszabbik esetben csak otthon döbben rá arra, hogy a kedvenc száma, az Anyone Of Us (Stupid Mistake) nem is szerepel rajta! Hát ez meg hogy lehet?

Megmagyarázom. Gareth szóban forgó dala hazájában 2002 júliusában jelent meg. Hozzánk azonban közel egyéves késéssel jutott el, és azóta az énekesnek már újabb felvételei járták meg az angol lista élmezőnyét. Sőt! Időközben elkészült a második lemeze, amely természetesen nálunk is beszerezhető. Ezen pedig értelemszerűen új dalok vannak, amelyek közül az angol összesítést már megjárt slágereket (Spirit In The Sky, Sunshine) ugyan szintén műsorukra tűzték a hazai rádiók, de sikerük egyelőre eltörpül az Anyone Of Us (Stupid Mistake) sikere mellett. Tehát tessék jól megnézni, mit vesztek meg, nehogy akarva-akaratlanul átverjenek benneteket! Az annyit emlegetett sláger Gareth első, What My Heart Wants To Say című albumán szerepel! Bár gyorsan hozzáteszem, aki tévedésből a második albumát vette meg, ne búsuljon, még jobban is járt, hiszen utcahosszal jobb az elsőnél.

De vajon ki ez a Gareth, aki hazájában pillanatok alatt szupersztár lett? Barátunk élte a tizenévesek szürke hétköznapjait, mígnem meglátott egy felhívást, amelyben fiatalokat kerestek egy bizonyos Pop Idol című tehetségkutató show-műsorba. Jelentkezett. Két dallal nevezett be: az Evergreen és az Unchained Melody című átdolgozásokkal, és ez utóbbi meghozta számára a sikert. Ez szerepelt első maxiján is, amely 2002 márciusában jelent meg, és négy hétig uralta vele az angol kislemezlistát. Előtte a verseny másik felfedezettje, Will Young vezetett három héten keresztül az Anything Is Possible és az Evergreen című átdolgozásokat felvonultató maxijával. Milyen érdekes: az Evergreent Will is átdolgozta! Később a szemfüles producerek összehozták őket, közös maxit jelentettek meg, amelyen két dal (a Beatles repertoárjából való The Long And Winding Road és egy Elvis Presley-sláger, a Suspicious) új változatai hallhatók. Maxijuk októberben két hétig volt listavezető. 2002-ben az angol zenepiac legnagyobb sztárjai tehát a Pop Idol felfedezettjei, Will Young és Gareth Gates voltak, ketten együtt dalaikkal tizennégy hétig álltak a kislemezlista csúcsán. A népszerűségükből kiindulva talán sokan azt gondolják, hogy az átdolgozásaik fenomenálisak. Erről szó sincs! Megkockáztatom, egy másodosztályú magyar karaoke-klubban is jobbak születnek. A Pop Idol nyerteseitől ennyire futotta, nevükkel a gyengébb produkció is eladható!

De térjünk vissza Gareth Gatesre, Will Youngról mostanában amúgy sem lehet hallani, és társával ellentétben nálunk nem ért el átütő sikert. Gareth viszont gyorsan elkészítette második hanghordozóját, amely dupla cédé. Ez ugyan nagyon jól hangzik, de a hallgatásakor döbbenünk rá arra, hogy az egyik cédé harminchárom, a másik meg huszonnyolc percnyi zenét rejt. Ezt jobb helyeken egy cédén szokás megjelentetni... A tizenhét dal a közepesnél jobbra sikeredett. Ha nem tesszük magasra a mércét, még élvezhetők is! (Puha József)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?