GALÉRIA: Zöld reflexiók a kis töltésen

In situ II
Vajka |

A héten készült alkotások bemutatásával ma este zárul az In situ II művésztelep Vajkán – az érdeklődőket a községi hivatal előtt, a kis töltésnél 20 órakor várja a hét részt vevő képzőművész. Akik már 18 óra táján megérkeznek, az Irodalmi Szemle fiatal írók számára megrendezett tehetséggondozó alkotótáborában született szövegeket is meghallgathatják – a két rendezvény ezen a ponton összeér.

 

Gyenes Gáborék a MASZLO Polgári Társulás égisze alatt tavaly rendezték meg Vajkán az első In situ művésztelepet – akkor szó szerint háztáji jelleggel, önerőből, a meghívottakat a saját otthonukban szállásolva, látva el. Idén – ahogy a szervező mondja – a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával egy lépést tettek a profibb megvalósítás felé: ennek részeként például a művészek már szokványosabb szállást kaptak, és futotta az anyagköltségre is. A családias jelleg azonban az alkotómunkában megmaradt: a vendéglátó mellett a művésztelepen részt vevő öt hazai és egy vajdasági művész is a Gyenes porta zegzugait, melléképületeit, udvarát, kertjét vette birtokba – alkalmi műhelyként vagy éppen sötétkamraként.

 

Galéria

Az idei koncepció központjában is a helyszín, a Vajka környéki dunai táj, a falu változása állt – ezekre az inspirációkra adtak válaszokat az alkotók a saját médiumuk eszközeivel, olykor pedig kísérleti utakra lépve. Közös pont volt egy fluoreszkáló zöld festék felhasználása is, amely egyebek mellett a ma esti prezentáció fényét hivatott emelni. Gyenes Gábor elmondta, már a jövő tervei is formálódnak: a közös beszélgetések során felmerült, hogy a művésztelep a következő években a land art, vagyis a tájművészet irányába mozdulna el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?