SOROZATDARÁLÓ: A meleg redneck, aki felrobbantotta a Netflixet

SOROZATDARÁLÓ: A meleg redneck, aki felrobbantotta a Netflixet

A világ karanténba helyezése kellett ahhoz, hogy egy tigrismániás redneckről szóló doksi-sorozat olyan népszerűvé váljon, mint a Stranger Things, de a számokkal nem lehet vitatkozni.

A Tiger King című hétrészes dokumentumfilm-sorozat megjelenése nagyjából egy időre esett azzal, hogy az Egyesült Államokat is karanténba zárták, és miután Amerikában már az emberek legfőbb otthoni szórakozásává a netflixezés vált, hirtelen rengeteg olyan ember kezdte el nézni ezt a meglehetősen bizarr történetet, akik normális helyzetben valószínűleg sosem szántak volna rá ennyi időt. A Tiger King egy szemmel alig látható, mégis rendkívül izgalmas amerikai kisebbséget mutat be: a házi nagymacska tartókét, és közülük is azokat, akik magántulajdonú állatkertekben mutogatják kedvenceiket az ezért mélyen a zsebükbe nyúló közönségnek. A sorozat kapásból azzal sokkolja nézőjét, hogy elmeséli, az Egyesült Államokban már sokkal több tigris él fogságban, mint ahányan a vadonban maradtak. Mivel a legtöbb amerikai államban semmilyen törvénybe nem ütközik a tartásuk, így aki megengedheti magának, és szeretne egyet, tud vásárolni a tenyésztőktől.

A sorozat főhőse, Joe Exotic (nyugalom, ez csak művésznév) eleinte tényleg tiszta szándékkal, az állatok szeretete és védelme miatt kezdett el tigriseket tartani, ám idővel rájött, hogy az embereket érdekli a hobbija, sőt, ha kistigrisek születnek, sokan hajlandók pénzt költeni azért, hogy megsimogathassák és fényképezkedjenek velük. Csakhogy a tigrisek csak kiskorukban, az első néhány hónapban hoznak pénzt, utána megnőnek és rengeteget esznek, így egyre több és több pénz kell az eltartásukhoz, amit újabb kistigrisekkel lehet előteremteni, és így a tulajdonos egy ördögi körbe kerül, és emiatt fordulhat elő, hogy jelenleg az Egyesült Államok teli van fogságban élő tigrisekkel. Az ő sorsuk adja az alapját a Tiger Kingnek, de ami igazán élővé teszi, azok az elképesztő félvilági és alvilági figurák, akik rátelepedtek erre a businessre.

A sorozat fantasztikus abban, hogy egy-egy elképesztő sorsra világítson rá, legyen az egy ketrecben karját elveszítő, de napokkal később már újra tigrisekkel foglalkozó gondozó, vagy egy vegasi csaló, aki luxushotelek lakosztályaiba csempész be egy-egy kistigrist, majd bombázó csajokat csábít fel magához azzal, hogy nála cuki tigrisekkel fényképezkedhetnek. Azonban mind közül kiemelkedik Joe Exotic, a meleg redneck cowboy, aki a tigristartás mellett reality sztár akart lenni, mellesleg botcsinálta country énekes, sikkasztó csaló, börtöntöltelékeket és hajléktalanokat kihasználó minidiktátor, aki 2016-ban még az Egyesült Államok elnökének is jelöltette magát, és aki most börtönben ül azért, mert felbérelt valakit, hogy tegye el láb alól legfőbb állatvédő riválisát. Ha csak róla szólna a Tiger King, már akkor is kötelező néznivalóvá tenném, de ez a sorozat sokkal több, mint szimpla trash. Nem csoda, hogy Hollywoodban most ölik egymást a producerek, a rendezők és a sztárok, hogy filmet csinálhassanak belőle.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?