Film a Barnabei-ügyből

Milánó. Raoul Bova olasz színész producere és főszereplője lesz annak a filmnek, amely Derek Rocco Barnabei esetét dolgozza fel. A fiatal olasz-amerikait azzal vádolták, hogy megerőszakolta és megölte menyasszonyát, és annak ellenére, hogy számos kétség merült fel a DNS-teszttel kapcsolatban, halálra ítélték.

Milánó. Raoul Bova olasz színész producere és főszereplője lesz annak a filmnek, amely Derek Rocco Barnabei esetét dolgozza fel. A fiatal olasz-amerikait azzal vádolták, hogy megerőszakolta és megölte menyasszonyát, és annak ellenére, hogy számos kétség merült fel a DNS-teszttel kapcsolatban, halálra ítélték. 2000 szeptemberében, 33 éves korában végezték ki Virginia államban.

„Európa egyre elkötelezettebben lép fel a halálbüntetés ellen, és azt gondolom, nagyon fontos lehet egy olyan film, amely alkalmat ad minden nézőnek arra, hogy részt vegyen a kérdésről folyó vitában” – nyilatkozta Bova a Corriere della Sera című olasz napilapnak.

Bova előző filmje, az Én és a másik a terrorizmusról és a rasszizmusról szól. Világszerte megvásárolták, és versenyben van az Olaszországban dolgozó külföldi újságírók Arany Glóbuszáért.

Az új film olasz és független amerikai mozi koprodukciója lesz. Bova amerikai rendezőre gondol, mivel az eset az Egyesült Államokban történt. Annyit árult csupán el, hogy tárgyalások folynak, és ő tiszteli azokat a színészeket, akik a kamera másik oldalát is kipróbálják. Kedvencei Kevin Spacey, John Turturro és Ridley Scott.

Már egy éve dolgozik a film megvalósításán. Újságírók segítenek neki, akik végigkövették a Barnabei-ügyet. Van közöttük olyan, aki személyesen ismerte, mert Amerikából tudósított, és a vádlott családtagjaival is közelebbi kapcsolatba került, és egy olasz-amerikai üzletember, aki harcolt Barnabei megmentéséért, jutalmat ígért azoknak, akik ártatlanságát bizonyító elemeket tudnak szolgáltatni.

„Foglalkoztat az ügy, amióta elolvastam Derek írásait, és meghallgattam a magnófelvételeket. Megdöbbentett az amerikai igazságszolgáltatási rendszer. Derek azt írta: »Hét év börtön. Kínoztak, elvették emberi mivoltomat. Olyan szörnyűségeken mentem át e falak között, amilyeneket embernek soha nem volna szabad megismernie.« A főszereplő mögött ott vannak azoknak a raboknak a százai, akik ítéletre várnak.”

A színész szerint az állam ma rendelkezik más hatékony eszközökkel a bűnnel szemben. „Harminchat évesen azt gondolom, hogy meg lehet adni minden bűnösnek és gyanúsítottnak a megbánás, az élet lehetőségét” – mondta Raoul Bova.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?