Fiatal tehetségek a Batman-castingon

Emberfeletti tulajdonságokkal felruházott hőst alakítani nem könnyű feladat, különleges karizma szükségeltetik hozzá. Úgy tűnik, Hollywood manapság nem bővelkedik a karizmatikus fiatal sztárokban, mert sem Superman, sem Batman szerepére nem sikerült még megtalálni az alkalmas embert.

Emberfeletti tulajdonságokkal felruházott hőst alakítani nem könnyű feladat, különleges karizma szükségeltetik hozzá. Úgy tűnik, Hollywood manapság nem bővelkedik a karizmatikus fiatal sztárokban, mert sem Superman, sem Batman szerepére nem sikerült még megtalálni az alkalmas embert. Mindkét képregény adaptációját 2004-ben forgatják, így egyre sürgetőbb a megfelelő színész szerződtetése.

Brett Ratnernek (Csúcsformában 1-2, Vörös sárkány), a Super-manre felkért rendezőnek már többen is nemet mondtak (így például Keanu Reeves és Josh Hartnett), és azóta sem tudta eldönteni, kinek adja a címszerepet.

A Batman készítéséért felelős Christopher Nolan (Memento, Insomnia – Álmatlanság) már nem is próbálkozik sztárokkal, eleve kezdők között válogat.

ĺgy került az esélyesek közé Jake Gyllenhaal (Donnie Darko), aki mostanáig korántsem a legyőzhetetlen hősök megformálásáról vált ismertté. Gyllenhaal ugyan a legtehetségesebbnek tartott fiatal reménységek egyike, karakteréhez azonban közelebb állnak a gátlásokkal küzdő, érzékeny lelkű figurák. Amennyiben tehát nála landol Batman szerepe, a Tobey Maguire által megkezdett úton haladhat, és az átlagembert testesítheti meg, aki egy nap maga is kerülhet különleges helyzetbe.

Gyllenhaal riválisaként emlegetik Christian Bale-t, aki az Amerikai pszicho megfilmesített változatában alakította az elborult agyú Patrick Batement. De szintén a végső befutók egyike lehet a Dawson és a haverokból ismert Joshua Jackson (Pacey Witter), aki egyre több játékfilmre kap felkérést; és az ír Cillian Murphy, aki a 28 nappal később című brit horrorban tűnt fel.

Bármelyikük is kapja meg végül a szerepet, nagy elődök emlékével kell majd megküzdenie, hiszen Batmant korábban olyan – az említetteknél jóval idősebb és tapasztaltabb – hírességek alakították, mint Michael Keaton és George Clooney. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?