Felújítva mutatják be az Egyesült Államokban az 1979-es Jézus-filmet

<p>Felújítva, HD-minőségben mutatják be a 35 évvel ezelőtt készült, Jézus című filmet idén az Egyesült Államokban.</p>

A Jézus életét, halálát és feltámadását felidéző produkciót John Krish és Peter Sykes rendezők forgatták 1979-ben a Közel-Keleten. A becslések szerint hatmillió dolláros költségvetésű film Lukács evangéliumát dolgozta fel bibliai idézetek alapján.    Jézust a brit Shakespeare-színész, Brian Deacon alakította a filmben, és szinte minden filmvásznon kiejtett mondata a szentírásból származik. A leforgatott jelenetek hitelessége fölött 450 bibliatudós őrködött, a filmben használt díszletek és jelmezek is a lehetőségekhez mérten korhűen és autentikus módon készültek.    A filmet az Egyesült Államokban nemcsak egyes filmszínházak vetítik majd idén, hanem Blu-ray lemezen is megjelentetik. Újdonság, hogy a produkció felfrissítése során új filmzene született az alkotáshoz.    "Amikor a Jézus-film 35 évvel ezelőtt a moziba került, megelőzte korát. Azóta a film világszerte emberek milliárdjainak mutatta be Jézus személyét, az Egyesült Államokban azonban kevesen látták a produkciót" - idézte Erick Schenkelt, a film terjesztésével foglalkozó, Jesus Film Projekt vezetőjét a christiantoday.com keresztény honlap.    A film bemutatása 35 évvel ezelőtt Amerikában nem aratott sikert, a kritikusok ugyan nagyra tartották rendkívül gondos és hiteles ábrázolásmódját, ám hiányolták, hogy nem több bibliai idézetek gyűjteményénél.     A Jézust csaknem 1200 nyelvre fordították le, ezzel a filmtörténet legtöbb nyelven hozzáférhető produkciójának számít. A honlap írása szerint világszerte több mint kétszáz millióan vallják, hogy a film hatására lettek keresztények. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?