Kultúra

Felújítják az Ifjú Szivek székházát

Pozsony | Soron kívüli költségvetési intézkedéseknek köszönhetően 1,4 millió eurót utalt át a pénzügyminisztérium a kulturális tárcának az Ifjú Szivek Táncszínház pozsonyi székházának felújítására.
Czímer Gábor

2019. április 25. 19:38

Hégli Dusan, a színház művészeti vezetője elmondta, az 1880-ban épített egykori Royal Szálloda épületébe 1955-ben költözött be a társulat, azóta jelentősebb felújítás nem történt. Először az épület tetőszerkezetének rekonstrukcióját tervezték, de az újabb tervek szerint a belteret is szeretnék az eredetihez minél inkább hasonló módon helyreállítani. „Zajlik a projektdokumentáció előkészítése” – tette hozzá a művészeti vezető.

A tervek szerint a felújítás ősszel kezdődhet, a próbák egy része továbbra is az épületben zajlik, de átmenetileg iroda- és raktárhelyiségeket bérel a társulat. „Legalább hét, legfeljebb pedig 10 hónapig tart a felújítás” – mondta el Hégli.

A munkák nagymértékben érintik a következő évadot, a székházban nem lesznek előadások. A társulat több olyan kulturális térrel is felvette a kapcsolatot, amely átmenetileg helyet tud adni számukra. „Az egyik ilyen a pozsonyi Kaszárnyák, ahol a Szlovák Dizájn Központ működik” – mondta Hégli, és hozzátette, a felújítás idején Dél-Szlovákia különböző városaiban lép fel az együttes.

„A bemutatókat a Komáromi Jókai Színházban vagy a pozsonyi 
Hviezdoslav Színházban tarjuk meg, ahogy arra már korábban is volt példa” – magyarázta a művészeti vezető.

Az Ifjú Sziveket 1955-ben alapították, 2000 óta hivatásos táncszínházként működik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kevés a gyermekorvos az országban

Tablók viadala: tardoskeddi győzelem!

Matečná: A termékek 31 százalékánál tapasztaltak kettős minőséget

Átfogó parkolási politika helyett egyelőre két parkoló lehet fizetős

Renault Kadjar: a francia elegancia

Zdeno Chára lett az év hokisa

Legfrissebb galériák
Olvasta már?