Felújítják az Ifjú Szivek székházát

Pozsony |

Soron kívüli költségvetési intézkedéseknek köszönhetően 1,4 millió eurót utalt át a pénzügyminisztérium a kulturális tárcának az Ifjú Szivek Táncszínház pozsonyi székházának felújítására.

Hégli Dusan, a színház művészeti vezetője elmondta, az 1880-ban épített egykori Royal Szálloda épületébe 1955-ben költözött be a társulat, azóta jelentősebb felújítás nem történt. Először az épület tetőszerkezetének rekonstrukcióját tervezték, de az újabb tervek szerint a belteret is szeretnék az eredetihez minél inkább hasonló módon helyreállítani. „Zajlik a projektdokumentáció előkészítése” – tette hozzá a művészeti vezető.

A tervek szerint a felújítás ősszel kezdődhet, a próbák egy része továbbra is az épületben zajlik, de átmenetileg iroda- és raktárhelyiségeket bérel a társulat. „Legalább hét, legfeljebb pedig 10 hónapig tart a felújítás” – mondta el Hégli.

A munkák nagymértékben érintik a következő évadot, a székházban nem lesznek előadások. A társulat több olyan kulturális térrel is felvette a kapcsolatot, amely átmenetileg helyet tud adni számukra. „Az egyik ilyen a pozsonyi Kaszárnyák, ahol a Szlovák Dizájn Központ működik” – mondta Hégli, és hozzátette, a felújítás idején Dél-Szlovákia különböző városaiban lép fel az együttes.

„A bemutatókat a Komáromi Jókai Színházban vagy a pozsonyi 
Hviezdoslav Színházban tarjuk meg, ahogy arra már korábban is volt példa” – magyarázta a művészeti vezető.

Az Ifjú Sziveket 1955-ben alapították, 2000 óta hivatásos táncszínházként működik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?