Fehér Adrienn: Fehér

Végre, írhatok róla! Egyben leírhatom azt is, hogy nekem nagyon jól kezdődött az évem.

Végre, írhatok róla! Egyben leírhatom azt is, hogy nekem nagyon jól kezdődött az évem. Még karácsony előtt került hozzám Fehér Adrienn lemeze, de akkoriban, a bőség zavarával küszködve nem maradt időm, hogy meghallgassam, inkább más albumokat részesítettem előnyben, ami utólag belegondolva érthető, ugyanis nem voltak nagy elvárásaim az énekesnővel kapcsolatban. De csakis azért, mert nem ismertem őt, szinte semmit sem tudtam az előéletéről. Csupán azt, hogy színésznő, meg derengett egy EmeRTon-díj is a közelmúltból. Aztán jött a hír, készül a lemeze, később Cserháti Zsuzsa halálakor sok helyen felbukkant, nyilatkozott legutóbbi tanítványaként. Ám még ekkor sem vettem őt komolyan, máig sem értem miért, hiszen, aki a legendás énekesnő árnyékából tűnik elő, az bizonyára „tudhat valamit”, és a Magyar Rádió zenei díja, az EmeRTon is csak a legjobbaknak jár.

Aztán elérkezett január elseje. Kora este volt, bár a szilveszteri buli után ez nem is olyan biztos… A házibuliba magammal vitt cédéimet rendezgettem, és a kezembe került Adrienn korongja, amely, annak ellenére, hogy nálam volt, lemaradt a buli zenei étlapjáról. Miután betettem a lejátszóba, rádöbbentem arra, mennyi jótól fosztottam meg magamat az előző napokban. Csak ámultam és bámultam! Az amúgy valamivel több mint negyvennyolc perces cédét közel három órán keresztül hallgattam, mert a legtöbb dalt négyszer-ötször is egymás után. Fantasztikus cédé, garantáltan több egy szokásos popösszeállításnál! Az énekesnő kiváló ifjú zenészekkel: Horváth Bálinttal, Jülek Erikkel, Jülek Tamással és Solti Ferenccel karöltve játszotta fel a dalokat, elismert szerzők, például: Valla Attila, Romhányi Áron, Zsé és Pavlicsek László szerzeményeit. Adriennél – csakúgy, mint a világszerte ismert sztárénekesnők: Anastacia, Shania Twain és Tina Turner esetében – egy kiváló hang találkozik az egyéniséggel. A számok sokszínűsége kiemelik az énekesi kvalitását. A cédén tizenegy felvétel szerepel, az utolsó, a Tűnj el! című végén Adrienn bemutatja zenekarának tagjait, az említett fiatal zenészeket, akiknek kétségkívül nagy szerepük van abban, hogy a sokszínű dalok egy, a nemzetközi téren is ritkán hallható erős egységet alkotnak. A cédé kiegészült két bónuszdallal, a Jobb légy! angol változatával Hold On címmel, amely – tudom, közhely –, de a világ bármely pontján megállná a helyét, tizenharmadik dalként pedig a Szerelem kell című hallható karácsonyi verzióban. Idén karácsonykor ezt is fogom hallgatni, megígérem! Szégyellem magam, amiért csak az ünnepek után fedeztem fel a cédét, de pironkodhatnak a rádiós kollégák is, hiszen a szép lassú dalt egyetlenegy adón sem hallottam, pedig bizonyára ezért készült el a karácsonyi változata. És azóta sem lehet sűrűn Fehér Adriennt hallani az éterben, pedig kis publicitással sikerlemez válhatna a cédéjéből, mert hiszem, hogy az ilyen igényes zenének is van közönsége, csak meg kellene velük ismertetni az énekesnőt. Szeretném, ha Fehér Adrienn volna 2004 sztárénekesnője, mert megérdemli! És bízom abban, hogy így lesz. Mindenesetre már az is örömmel tölt el, hogy leírhattam, mennyire jó a lemeze. Kedves zenészek, tessék meghallgatni, legyen ez a mérce, megemelem a kalapomat az előtt, aki jobbra képes! Puha József

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?