Európai zeneünnep

<p>November 11-én tartják az összeurópai zenei ünnepet, az MTV Europe Music Awardsot. Kontinensünk legrangosabb könnyűzenei díjainak átadóját ezúttal Frankfurtban rendezik, a háziasszony Heidi Klum világhírű német topmodell lesz. A közép-kelet-európaiak is érintettek, persze nagy szerephez nyilván nem jutnak.</p>

 

A rendezvény előkészülete gőzerővel zajlik, a szervezők folyamatosan csepegtetik az információkat. Tart a közönségszavazás, a napokban ismertté vált több regionális győztes, és hat fellépőre is fény derült már.JelöltekEurópa zeneünnepén – ahogy megszokhattuk – ismét az amerikaiak tarolhatnak. A barbadosi Rihanna hat, a pennsylvaniai Taylor Swift öt, a kaliforniai Katy Perry és a kanadai Justin Bieber négy-négy, a Trinidad és Tobago-i születésű Nicki Minaj, valamint három New York-i: Lady Gaga, Lana Del Rey és a fun. trió három kategóriában érintett. (A többlépcsős Worldwide Act kategóriát nem számoltuk bele, vannak, akiket ebben is neveztek.)MagyarokMagyarország 2007-ben kapcsolódott be először a díjkiosztóba. Abban az évben a Legjobb magyar előadó díjat Ákos, 2008-ban a Gonzo, 2009-ben és tavalyelőtt a The Kolin, tavaly a Compact Disco nyerte el. Idén Odett, Funktasztikus, a Soerii & Poolek duó, a 30Y, valamint a Supernem szállt harcba. A voksolás kedden éjfélkor fejeződött be. A győztes személye koncertekkel egybekötött eredményhirdető bulin derült ki a budapesti Akvárium Klubban. A 30Y diadalmaskodott. A pécsi zenekar hétfőtől már az európai győztesekkel méri össze erejét. A harmadik, a földrészek és egyes vidékek között zajló forduló után a végső győztes a Worldwide Act díjban részesül.Cseh-szlovákokHarmadik éve létezik cseh-szlovák kategória. Ebben az elmúlt két évben négy cseh és egy szlovák kapott helyet, amit a szlovákok ki is használhattak volna, hiszen amíg a csehek szavazatai megoszlottak, ők csak egyre voksolhattak. De nem tették. Idén a kategóriában három cseh mellett két szlovák előadó, Celeste Buckingham és Majk Spirit méretteti meg magát.FellépőkA szervezők az első körben három fellépőt jelentettek be, Taylor Swift, a Muse és a No Doubt ott lesz Frankfurtban. Mindhárom az új nagylemezét népszerűsíti. Taylor negyedik stúdióalbuma Red címmel október 22-én kerül forgalomba. A devoni Muse hatodik stúdiólemeze, a The 2nd Law a brit piacon múlt hétfőn jelent meg. A kaliforniai No Doubt szeptember végén rukkolt elő a Push and Shove című hatodik stúdióalbumával, közel tizenegy évvel a legutóbbi, a Rock Steady után. A második körben újabb három fellépőre derült fény – 2012 három fontos zenei szereplője: a fun., Carly Rae Jepsen és a koszovói albán származású Rita Ora is fellép a gálán.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?