Észkerék olajozó agytorna

A Silva-féle agykontroll napjainkban már nem mozgat meg olyan nagy tömegeket, mint a 90-es évek elején. Örömmel hallottam a minap, hogy újabban az iskolások körében arat a tanfolyam sikereket.
Sokan mennek úgy haza a kurzusról, hogy csodát várnak.

A Silva-féle agykontroll napjainkban már nem mozgat meg olyan nagy tömegeket, mint a 90-es évek elején. Örömmel hallottam a minap, hogy újabban az iskolások körében arat a tanfolyam sikereket.

Sokan mennek úgy haza a kurzusról, hogy csodát várnak. Arra számítanak, hogy gondjaik napok alatt megoldódnak, de mivel a csodák késnek, lelkesedésük lelohad. Joggal várják a csodát, mert életünket valóban döbbenetes mértékben lehet megváltoztatni ezzel a remek módszerrel, ám ehhez némi idő és kitartás is kell. Az agykontroll nem csoda, ám csodálatos. A bennünk szunnyadó csodálatos képességeket tárja fel. Ha például elsajátítjuk az ébredéskontrollt, megtapasztaljuk, hogy elménkkel percre pontosan fel tudjuk magunkat ébreszteni. S ha megtapasztaljuk a siker érzését, újabb sikerre szomjazunk. Az észkapcsoló agytorna agyműködést, tanulást ösztönző mozdulatsorokat segít elsajátítani. Nagyon sok jó adottságú gyermeknek okoz gondot a tanulás. S hogy ennek mi az oka? Az agyuk bizonyos esetekben egyszerűen „kikapcsol”. Sokszor olvashatunk róla, hogy az amerikai módszer világszerte beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az agytorna egyszerű gyakorlatokból és mozgásokból áll. A mozgást alkalmazó oktatás olyan módszer, amely lehetőséget ad a tanulóknak arra, hogy a testük rejtett képességeit a felszínre hozzák. Agytorna segítségével lehetőség nyílik arra, hogy agyunknak azt a részét is használjuk, amire korábban képtelenek voltunk. Amióta a módszert bevezették az oktatásban, sok emberke számára hozott alapvető változást. Ezeket a gyakorlatokat nem ajánlatos senkire ráerőltetni, ha egyesek számára az agytorna természetellenes vagy kényelmetlen, tiszteletben kell tartani a döntést. Az általános vélemény azonban az, hogy ha a tanulók megismerték az agytornát, szemmel láthatóan igénylik és szeretik. A tanulók saját elmondásaik szerint ráérezve szükségességére, ösztönösen végzik a mozgásokat. Pár perc alatt egész napra feltöltődnek energiával, életerővel. Most képletesen nézzük az agyunkat. A bal agyfélteke akkor aktív, ha a test jobb oldala van használatban, a jobb pedig akkor, amikor a test bal oldalát használjuk. Az agytornában vannak olyan mozdulatok, melyek a két agyféltekét együttes munkára szoktatják. Bő egy évtizeddel ezelőtt én is elvégeztem egy agykontrolltanfo-lyamot, így személyes élményeim mondatják velem, hogy igenis, fantasztikus eredményeket lehet vele elérni. Szerintem érdemes gyermekeinkkel kipróbáltatni a gyakorlatokat, még mindig jobb, mint állandóan a televízió vagy videó előtt ülni, és várni, hogy másnap iskolában csoda történik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?