Esszépályázat Mikszáth halálának 100. évfordulója alkalmából

<p>A Selye János Egyetem, a SZNM – a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Mikszáth Kálmán Társaság, a Magyar Írószövetség, a Szlovákiai Magyar Írók Társasága, a Kalligram Kiadó, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság és a Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet esszépályázatot hirdet Mikszáth Kálmán halálának 100. évfordulója alkalmából.</p>

Pályázhatnak: magyarországi és szlovákiai közép- és felsőfokú oktatási intézményben tanuló diákok és hallgatók.
Pályázni lehet 7500–10 000 leütés terjedelmű (4-5 oldal, 12 pontos Times New Roman betűtípus, másfeles sorköz) esszével az alábbi témakörökben: 1. A mikszáthi történetmondás sajátosságai 2. Mikszáth politikai publicisztikája 3. Felföldi tájak, szlovák és palóc motívumok Mikszáth életművében 4. Mikszáth életművének szlovák fordításai A kiíró szervezetek és intézmények által felajánlott díjakról a közösen felállított zsűri fog dönteni két, egy középiskolai és felsőoktatási kategóriában.
A pályázat benyújtásának határideje 2010. szeptember 30. A pályázatokat a következő címre várja a rendezőség: Pedagogická fakulta Univerzity J. Selyeho Bratislavská cesta 3322 P. O. Box 54 945 01 Komárno A borítékra írják rá: Mikszáthesszé pályázat Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2010 novemberében a Mikszáth-emlékév komáromi zárórendezvényén kerül sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?