Ennyi volt a t.A.T.u!?

Egy formáció, amely semmit sem tett le az asztalra, semmi újat nem hozott, botrányai mellett eltörpültek harmatgyenge dalai, mégis úgy vonul be a zene történelemkönyvébe, mint 2003 legnagyobb zenei szenzációja. Mert a t.A.T.u. egy dologban mindenképpen zenetörténelmet írt. Orosz csapatként, a volt szocialista országokból elsőként neki sikerült betörni a világ zenei élvonalába. A lányok az All The Things She Said című dalukkal négy hétig vezették a brit kislemezlistát, és még Amerikában is megismerte őket a nagyérdemű. Szerencsére a tengerentúlon idejében ráeszméltek arra, hogy a t.A.T.u. zeneileg egy nagy nulla, így ott csak ideig-óráig tündökölhetett, ma már senki nem emlékszik rá. És néhány héten belül mi is elfelejtjük. Ennyi volt. A hírek szerint a t.A.T.u. a végnapjait éli. Ami nem csoda...

A botrányok is alábbhagytak. Néhány hete ugyan még sikerült a lányoknak megbotránkoztatniuk a japánokat (is). Az utolsó pillanatban lemondták koncertjüket, majd egy élő tévéshowban kisétáltak a stúdióból, mert nem voltak hajlandók a helyi sztárokkal egy műsorban színpadra állni. Az ezt követő sajtótájékoztató volt a hab a tortán, szemmel láthatóan unatkoztak, mobiltelefonjaikkal játszadoztak, és folyamatosan ásítoztak. Amit még a legnagyobbak sem engedhetnek meg maguknak, pontosabban a nagyok ezt nem engedik meg maguknak! Csak a t.A.T.u.!

Most meg úgy hírlik, hogy Julia Volkova és Lena Katina nem értenek egyet a jövőjüket illetően. Nem tudni, hogy csak újabb reklámfogás-e, de Ivan Shapovalov, a t.A.T.u. menedzsere a duó feloszlásáról nyilatkozott. Elmondása szerint a lányok között egyfajta hatalmi harc alakult ki: Lena nem fogadja el többé Julia vezető szerepét. A helyzetet tovább bonyolítja Julia régi barátjának újbóli felbukkanása, akire Lena halálosan féltékeny. A lányok rövid nyári szabadságukat sem töltik együtt, Lena a saját hétvégi házukban pihen, míg Julia nem árulta el nyári programját. Shapovalov így nyilatkozott a Pravda című napilapnak: „Ha a dolgok nem mennek jól két ember között, gyakran döntenek a szakítás mellett. Attól még, hogy együtt dolgoznak, nem jelenti azt, ne szeretnének szólókarriert.”

Ha mindez reklámfogás volna, akkor is biztos, hogy a duónak befellegzett! Az utóbbi hetekben a lányok élete szürkébb lett, egyre kevesebb hír, pletyka érkezett köreikből. A moszkvai rajongói klubjukat megszüntették, vezetője szerint a közönséget már nem érdekelték a duó dolgai. „Néhány hónappal ezelőtt több ezer tagot számláltunk, de ez mára drasztikusan lecsökkent, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy tovább üzemeltessük a klubot” – mondta.

A feloszlás már a kezdet kezdetén kiszámítható volt, a t.A.T.u.-t hosszútávon egyszerűen képtelenség volna a csúcson tartani. És ezt a szakemberek is tudják, így azután jobb ma bejelenteni a megszűnését, mint holnap. Néhány ember meggazdagodott a produkcióból, a kitűzött cél is teljesült: a t.A.T.u. egy rövid időre meghódította a nagyvilágot. Valószínűleg többről nem is álmodtak! (Puha József)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?