Éltető grépfrútmag

Amikor a 17. században Barbadosz szigetén a botanikusok felfedeztek egy fát, melynek csodálatos illatos virágai voltak, nem sejtették, micsoda gyógyforrásra bukkantak.

Amikor a 17. században Barbadosz szigetén a botanikusok felfedeztek egy fát, melynek csodálatos illatos virágai voltak, nem sejtették, micsoda gyógyforrásra bukkantak. Igaz, hogy termőre az örökké zöldellő 4–25 métert is elérő fa csak 4–7 esztendő múlva fordult, ám bőséges gyümölcstermése, évente 350 kiló, kárpótolta a termesztőt.

– A citrus paradisi magjából nyert kivonat bioflavonoidokban gazdag, ezáltal kiváló gyulladásgátló, fertőtlenítő, gomba- és vírusölő hatása van. Laboratóriumi vizsgálatokkal pedig igazolható, hogy rendszeres használatával megelőzhetők az oly gyakori bőr-, köröm- vagy egyéb fertőzések, amelyekből – főleg nyáron – kijut bőven mindenkinek – mutatott rá a kizárólag gyógyszertárakban forgalmazott termék előnyeire dr. Jozef Španka nőgyógyász. A cseppek fertőzések ellen, antioxidánsként is hatnak: erősítik az érfalakat, meggátolják a vérrögképződést. A nemi szervek gombás fertőzése sem kizárt, leggyakrabban a sarjadzógomba, a Candida albicans okozza. Nemcsak a nők veszélyeztetettek, a férfiak is. Hajlamosító tényező a cukorbetegség, ám a tartós antibiotikum-szedéskor a gombák a baktériumok rovására szaporodhatnak el. – A hüvelyfertőzések kiváló ellenszere a Citrogrep intimhab, amelynek hatását a pozsonyi bőrgyógyászati klinikán tesztelték, és igazolták gombaölő képességét. Annak ellenére, hogy a Citrogrep cseppeket vízben oldva fogyasztjuk (egy pohár vízbe 5 cseppet), több betegem az úszómedencékben begyűjthető fertőzést úgy védi ki, hogy a tamponra 2-3 csepp Citrogrep oldatot csepegtet.

Silvia Martincová bőrgyógyász szerint sem árt az óvatosság, a termékcsaládból ő a lábizzadást és a lábfertőzést megelőző szer használatára hívta fel a figyelmet. A lábspray-t is tesztelték a kutatók, megállapítást nyert, hogy már az egyszázalékos koncentrátum is gombaölő. A Citrogrep balzsam, illetve az intimhab eredményesebb volt, 0,2 százalékos koncentrációnál is igazolta kiváló hatását. – Időben kell gondolni arra, hogy felüdülésünk, kikapcsolódásunk olykor kellemetlenséggel is társulhat. Mert az emberre olykor veszélyesek lehetnek a szabad szemmel nem látható kórokozók éppúgy, mint a jól látható, ám „békésnek” tűnő élőlények. Ha zavaros és nem tiszta vizekben úszunk, fürdünk, algák – a Balatonon augusztusban fordulnak elő – okozhatnak kellemetlen, viszketéssel járó bőrgyulladást. A közös fürdők és szaunák csempéin is gombák bújnak meg, ugyancsak gyulladásos bőrpanaszt okozva. A szakértő szerint az „ismeretlen” vizekben nem árt odafigyelni. A pattanásos bőr gondozására, tisztítására a Citrogrep balzsamot, a zsíros bőr kezelésére az arctejet ajánlják. A citrus paradisi kivonatú nappali és éjszakai krém elősegíti a bőr nedvességének megtartását, regenerálódását, miközben védelmet nyújt a káros légköri szennyeződés ellen is. – Feltétlenül fontos, hogy elutazás előtt tájékozódjunk nyaralásunk színhelyéről, s akkor is vigyük magunkkal a grépfrútmag-kivonatból készített természetes gombaölőket, ha civilizált helyre utazunk. A grépfrút magjából nyert kivonat 800 baktérium- és vírus-, illetve 100 gomba(penész)törzs, de számos egysejtű parazita ellen is hatásosnak bizonyul. Csak akkor válik egészségünkre a nyári fürdőzés, és úszszuk meg ép bőrrel szabadságunkat, ha elővigyázatosak leszünk.

VERSENY

3 kérdés, 3 válasz, és 3 szerencsés olvasónk

Citrogrep terméket nyer.

1. Hány méteresre nő meg a citrus paradisi fája?

2. Mi a Candida albicans?

3. Melyik terméket ajánlják a pattanásos bőr ápolására?

Eredményhirdetés

A Családi Kör június 15-ei számában meghirdetett

de Miclén-versenyben

Dixi ajándékcsomagot nyert:

Kulcsár Barbara, Dunaszerdahely

Kovács István, Szomotor

Kamenár Gabriella, Boldog

Török Aurélia, PozsonyUgyancsak a de Micléntől

napozótermékeket nyert:

Narancsík Ferenc, Nagyabony

Csarnakovics Éva, Királyhelmec

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?