Elhunyt Peter Rašev

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 56. évében tegnap elhunyt Peter Rašev színész, rendező.
Peter Rašev 1952-ben született Eperjesen. A középiskola elvégzése után a Jonáš Záborský Színház tagja lett, majd miután másodszori nekifutásra felvették a pozsonyi színművészeti főiskolára, vörös diplomával végezte el.

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 56. évében tegnap elhunyt Peter Rašev színész, rendező.

Peter Rašev 1952-ben született Eperjesen. A középiskola elvégzése után a Jonáš Záborský Színház tagja lett, majd miután másodszori nekifutásra felvették a pozsonyi színművészeti főiskolára, vörös diplomával végezte el. 1978-ban feleségével együtt lépett be a kassai Állami Színház társulatába, amelyben – kisebb szünetekkel – egészségi problémái miatti nyugdíjba vonulásáig tevékenykedett. A drámairodalom jelentős alakjait formálta meg a kassai deszkákon: a közönség láthatta Hamlet, Don Juan és Cyrano szerepében is. Énekesi-táncosi tehetségét számos musicalben kamatoztatta. Gyö?nyörű, bársonyos orgánuma gyakran volt hallható rádiójátékokban, szinkronszínészként és dokumentumfilmek narrátoraként is keresett volt. Az utóbbi években több színpadi művet is írt, melyeket a kassai Óvárosi Színház mutatott be. Kassán a bársonyos forradalom egyik vezéralakjaként is ismert volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?