Elhunyt Karen Black

TALLÓSI BÉLALos Angeles. Hetvennégy éves korában csütörtökön Los Angelesben elhunyt Karen Black amerikai színésznő, akit a közönség olyan filmekből ismerhet, mint a Szelíd motorosok vagy A nagy Gatsby híres, 1974-es változata. A színésznő rákbeteg volt.

TALLÓSI BÉLA

Los Angeles. Hetvennégy éves korában csütörtökön Los Angelesben elhunyt Karen Black amerikai színésznő, akit a közönség olyan filmekből ismerhet, mint a Szelíd motorosok vagy A nagy Gatsby híres, 1974-es változata. A színésznő rákbeteg volt. Több mint 100 filmben szerepelt – főként nyugtalan, neurotikus karaktereket formált meg –, de ismert volt énekesként, dalszerzőként és forgatókönyvíróként is. 1966-ban már olyan neve volt, hogy Francis Ford Coppola nem kis szerepet adott neki a Te már nagy kisfiú vagy című, korai filmjében. Nem maradt ki a Szelíd motorosok című 1969-es kultuszfilmből sem, bár ebben csak nagyon kis szerepet kapott. Az 1970-ben Bob Rafelson Öt könnyű darab című zenés drámájában a zongoristát megformáló Jack Nicholson oldalán olyan kimagasló alakítást nyújtott, amelyért Arany Glóbusszal jutalmazták, és Oscar-díjra jelölték. Ezután 1971-ben Ivan Passer amerikai filmjében a Győzelemre született című drámában tűnt fel: ő játssza azt a különös fiatalasszonyt, aki az egykori fodrászt alakító Robert De Niro életébe elhozza a reményt a jobb életre. A nagy Gatsby legendás változatában a két kitűnő főszereplő, Robert Redford és Mia Farrow mellett csak epizódszerepben villanhatott meg, de ez a „villanása” olyan remekül sikerült, hogy megkapta a Los Angelesben akkreditált újságírók díját, az Arany Glóbuszt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?