Elhunyt Egon Bondy

Pozsony. Hetvenhét éves korában hétfőn elhunyt Egon Bondy, az ismert cseh filozófus, prózaíró, költő és publicista. Egon Bondy, eredeti nevén Zbyněk Fišer 1930. január 20-án született Prágában. A cseh ellenzéki irodalom jelentős képviselője volt. A prágai Károly Egyetemen filozófiát és pszichológiát tanult.

Pozsony. Hetvenhét éves korában hétfőn elhunyt Egon Bondy, az ismert cseh filozófus, prózaíró, költő és publicista. Egon Bondy, eredeti nevén Zbyněk Fišer 1930. január 20-án született Prágában. A cseh ellenzéki irodalom jelentős képviselője volt. A prágai Károly Egyetemen filozófiát és pszichológiát tanult. Művei 1990-ig szamizdatban vagy külföldön jelentek meg, néhány versét a legendás cseh underground rockzenekar, a The Plastic People of the Universe zenésítette meg, A 90-es évek közepétől Pozsonyban, a Komenský Egyetem filozófia tanszékén és más egyetemeken oktatott. Legjelentősebb művei közé tartozik az Útěcha z ontologie (Az ontológia vigasza), Otázky bytí a existence (A létezés és az egzisztencia kérdései), Buddha, Poznámky k dějinám filosofie (Jegyzetek a filozófia történetéhez), Filsofické eseje (Filozófiai esszék). (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?