Elhunyt a De La Soul rappere

fff
New York |

Ötvennégy éves korában meghalt David Jolicoeur, művésznevén Trugoy the Dove, a De La Soul hiphop-trió egyik alapítója. A rapper halálának okát nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor az utóbbi években nyilvánosan is gyakran beszélt szívbetegségéről.

A tizenévesekből álló De La Soul kisebb forradalmat robbantott ki 1989-ben: a gangstarap-őrület közepén kiadtak egy szellemes, intelligens szövegekkel teli, káromkodásmentes, jazzelemeket is bőven tartalmazó albumot (3 Feet High and Rising), amelyet máig a hiphop egyik mesterművének tartanak a kritikusok. Ezt követte a szintén nagy sikerű De La Soul is Dead, további albumaik viszont jóval kisebb példányszámban fogytak, pedig a színvonalból nem engedtek. Damon Albarn felkérte őket közreműködésre a Gorillaz Feel good Inc. című számába, amelyért 2006-ban Grammy-díjat kaptak, és vendégként több Gorillaz-koncerten felléptek Albarnék amerikai turnéján.

Tavaly augusztusban Szlovákiába is eljutottak, a pozsonyi Uprising fesztivál sztárfellépői voltak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?