Éledező magyar piac

Egész nyáron uborkaszezon volt a magyar könnyűzenében, az eladási listákra csak itt-ott került fel újdonság, és ezek is nemzetközi lemezek, maxik voltak. Most, szeptember közepén már ébredezik a piac, egyre több album jelenik meg, így várható, hogy a következő hetekben gyökeresen átalakul a kis- és nagylemezlista.

Egész nyáron uborkaszezon volt a magyar könnyűzenében, az eladási listákra csak itt-ott került fel újdonság, és ezek is nemzetközi lemezek, maxik voltak. Most, szeptember közepén már ébredezik a piac, egyre több album jelenik meg, így várható, hogy a következő hetekben gyökeresen átalakul a kis- és nagylemezlista.

A harminchatodik héten Cserháti Zsuzsa dupla albuma volt a legkelendőbb kiadvány. A lemez felöleli az énekesnő majdnem egész pályafutását. Az első cédén a legnagyobb slágerei követik egymást a hetvenes és a nyolcvanas évekből, a másikon pedig a legutóbbi három albumának slágerei, legjobb felvételei kaptak helyet.

Érdekesség, hogy amíg Delhusa Johnny és Kunovics Katinka duettje, a Téged átölelve már hónapok óta az egyik legnagyobb magyar sláger, addig csak most debütált az eladási listán Delhusa lemeze, amelyen a duett megtalálható. Pontosabban a dal már szerepelt az énekes előző albumán is, de azt a változatot egymaga énekelte. Szintén ezen a héten került fel a listára Charlie új lemeze, amelyen ugyancsak felcsendül egy duett, a Játszom, ahogy lélegzem című, amelyet az énekes Király Lindával ad elő. A dalt egyre több kereskedelmi rádió tűzi a műsorára.

Huszonnegyedik hete a kislemezek összesítésének élmezőnyében szerepel a Tankcsapda maxija, a Szextárgy, ez a zenekar szeptember végén megjelenő Élni vagy égni című lemezének az előhírnöke. A maxi sok-sok hetes listavezetés után most visszaszorult a második helyre, és az élen a Magyarországon nagyon népszerű Iron Maiden új kislemeze, a Wildest Dreams nyitott. A nagy múltú, a műfajban mindenképp az egyik legnagyobbnak számító zenekar 2003 tavaszára eredetileg búcsúturnét hirdetett meg. A fellépéssorozat keretében, a huszonhat koncerten több, mint 700 ezer ember látta az együttest világszerte. Közben elkészült a fiúk új albuma, amely az elmúlt héten került a boltokba. Az Iron Maiden az eredeti elképzelést megmásítva rövidesen egy újabb világturnén mutatja be az új dalokat, amelynek nyitókoncertje Debrecenben lesz, a Főnix Csarnokban október tizenkilencedikén.

A magyar kereskedelmi rádiók játszási listájának élmezőnyében nincs különösebb változás. A legjátszottabb felvétel továbbra is az I Know What You Want, Busta Rhymes és Mariah Carey közös dala. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?