Elárverezik Kurt Cobain gitárját

dddddd
New York |

Hamarosan kalapács alá kerül Kurt Cobain gitárja, amely a Nirvana első nagy slágere, az 1991-es Smells Like Teen Spirit legendás videójában látható.

Ez az egyik legikonikusabb gitár, amit valaha aukcióra bocsátottunk. Az 1969-es Fender Mustang gitár Kurt Cobain egyik kedvenc hangszere volt” – mondta Martin Nolan, a Julien's Auctions ügyvezető igazgatója.

Az árverést május 20-22-én tartják New Yorkban, de online is lehet licitálni. Az érdeklődők a hétvégén tekinthették meg rövid ideig Los Angelesben. Becslések szerint a vételár 800 ezer dollárig is felmehet.
A hangszer értékét növeli, hogy az eredeti tokban és pánttal kerül kalapács alá. Az aukciósház közlése szerint a gitár Cobain halála óta a családjánál volt.

A grunge-hullámot elindító Seattle-i Nirvana zenekar frontembere 1994-ben, 27 évesen lett öngyilkos, de népszerűsége a mai napig töretlen, és zenészek több generációjára volt hatással. Az árverésből befolyó összeg egy részét jótékony célra, mentális betegségben szenvedők javára utalja át a Julien's Auctions.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?