Eladó az Álom luxuskivitelben Capote által gépelt kézirata

<p>Árverésre bocsátják Truman Capote Álom luxuskivitelben című novellájának 1958-ban gépelt, az író jegyzeteivel tarkított kéziratát, amelyből az is kiderül, hogy a hősnő neve először Connie Gustafson lett volna, és Capote csak utóbb változtatta meg Holly Golightlyra.</p>

 

Cselekménye miatt a novella nagy port vert fel akkoriban. A Harper's Bazaar című magazin kétezer dollárért megvette az írótól, hogy folytatásokban közölje, de végül nem merte megjelentetni. 1961-ben az Esquire magazin megvásárolta a Harper's Bazaartól, hogy aztán 1961-ben Audrey Hepburn főszereplésével - mára klasszikussá vált - film készüljön belőle.    A 86 oldalas kéziratot egy New Hampshire-i aukciósház, az RR Auctions bocsátja árverésre egy április 18-tól 25-ig tartó internetes licit keretében, a dokumentum értékét előzetesen legalább 250 ezer dollárra taksálják. Az eladó nem kívánja felfedni kilétét.    Az Álom luxuskivitelben kézirata mellett kalapács alá kerülnek James Dean, Humphrey Bogart, Clark Gable, Carole Lombard, Judy Garland és Lucille Ball emléktárgyai, valamint egy olyan nyolcmilliméteres film, amelyen a Dél-Koreában állomásozó amerikai katonákat 1954-ben meglátogató Marilyn Monroe látható.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?