Egymást váltották a hip-hop legnagyobb sztárjai

A rap és az r&b, valamint a rap és a rock keveréke egyelőre csak kuriózum, és a kísérleti jellegű zenének még az Egyesült Államokban sincs nagy piaca. Igaz, a rapre és az r&b zenére épült Jay-Z és R.

A rap és az r&b, valamint a rap és a rock keveréke egyelőre csak kuriózum, és a kísérleti jellegű zenének még az Egyesült Államokban sincs nagy piaca. Igaz, a rapre és az r&b zenére épült Jay-Z és R. Kelly közös korongja, az Unfinished Business néhány hete az eladási lista élén nyitott, de már nincs az első ötven legkelendőbb lemez között sem. Jay-Z és a Linkin Park közös albuma az elmúlt héten szintén megszerezte az első helyet. Ezen a rapzenét párosították a rockkal. A rockerek Jay-Z zenei alapjaira énekeltek, a Linkin Park zenéjére pedig rap került. A korong a héten a kilencedik helyre esett vissza, és minden bizonnyal ez is hamar elhagyja az élmezőnyt.

A várakozásnak megfelelően Ludacris új albuma, a The Red Light District című szerezte meg az eladási lista csúcsát. A rapper mögött továbbra is őrzi előkelő helyét a U2. Az ír zenekar eladási adatai mindössze három százalékkal csökkentek az előző hét naphoz képest. A Grammy szervezői másfél hete hozták nyilvánosságra a jelöltek névsorát, és ez az eladásoknál is éreztette hatását. A Green Day tagjait hat díjra jelölték, aminek köszönhetően ismét megugrott az érdeklődés az American Idiot című korong iránt. „Nyolcvanhat százalékkal többet adtunk el a lemezből, mint egy héttel korábban, ami mindenképpen szokatlan egy már hosszú hetek óta boltokban levő albumtól” – nyilatkozta nem kis büszkeséggel a Green Day menedzsere.

December tizenharmadikán került a boltokba Ashanti harmadik stúdiólemeze, amely a Concrete Rose címet kapta, és várhatóan a jövő héten megszerzi az összesítés első helyét. Az album munkálatai nem zajlottak zökkenőmentesen, mivel az énekesnő lemezcége ellen a rendőrség nyomozást indított. A hatóság emberei már több alkalommal is átkutatták a The Inc Records irodáit, és két embert le is tartóztattak pénzmosás gyanújával. A kiadó főnöke, Irv Gotti ellen is nyomoznak. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?