Egyhetes ünnepi musor

Pozsony. Ma ünnepli fennállásának 75. évfordulóját a Szlovák Rádió, amely 1926. október 2-án reggel 8 órakor kezdte meg musorainak rendszeres sugárzását. Ebbol az alkalomból egész hetes ünnepi musort készítettek, melynek fo célja az „ismert hangok”-hoz tartozó emberek bemutatása.

Pozsony. Ma ünnepli fennállásának 75. évfordulóját a Szlovák Rádió, amely 1926. október 2-án reggel 8 órakor kezdte meg musorainak rendszeres sugárzását. Ebbol az alkalomból egész hetes ünnepi musort készítettek, melynek fo célja az „ismert hangok”-hoz tartozó emberek bemutatása. Jellemzo eleme a programnak az egésznapos folyamatos éloadás, melyet az ország több részébol sugároznak majd. A mai napon 11 órától 18.00-ig külso helyszín, a pozsonyi Polus City Center ad helyet a közvetítésnek, melyet kiegészít majd a városban kószáló, veterán autónak álcázott másik közvetítokocsi. Október 5-én 14 órától rádióhíd köti össze Pozsonyt, Besztercebányát és Kassát; a három város Tesco áruházainak kirakatából szól majd az éloadás. Az ünnepségsorozaton folyamatosan bemutatkozik a Szlovák Rádió öt csatornája: a Rádio Slovensko, a Rádio Devín, a Rock FM Rádio, a Rádio Regina és a nemzetiségi musorokat sugárzó Pátria. Ez utóbbi ünnepi musorára pénteken este 17 órától 19.00-ig kerül sor. A program fo eleme a magyar–szlovák kölcsönösség lesz, ezenkívül a hallgatók ízelítot kapnak a ruszin, az ukrán, a német és a roma nemzetiség kultúrájából is. Szeptember 30-áig a rádióhallgatók szavazáson vehettek részt, melyen arról dönthettek, ki lesz a rádió legnépszerubb musorvezetoje és musorvezetonoje. A gyozteseknek járó Kristálymikrofont az október 9-i gálakoncerten adják át, melyen fellép a rádió mindhárom együttese: a szimfonikusok, a népzenekar, valamint a gyermek- és ifjúsági kórus. (lpj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?