Egy legendás lemezborító

<p>Felnőtt a Nirvana Nevermind lemezborítóján szereplő kisfiú. Az ikonikus borítón víz alatt lebegő, egy bankjegy felé úszó Spencer Elden jelenleg huszonkét éves és képzőművészetet, illetve formatervezést tanul a kaliforniai Pasadenában.</p>

A meztelen csecsemős Nevermind máig a világ egyik leghíresebb lemezborítója. Kevesen tudják, hogy mindössze kétszáz dollárba került, és egy seattle-i uszodában készült. Kurt Cobain olyannyira elégedett volt vele, hogy feleségével annak idején nyilatkozatot is tettek: ha a baba felnő, elviszik őt vacsorázni. Erre persze nem kerülhetett sor. Spencer Elden tinédzser korában azt nyilatkozta, úgy érzi magát, mintha a világ legnagyobb pornósztárjainak egyike lenne. A napokban a CNN kereste fel, hogy újabb fotót, illetve videót készítsen vele. „Apám művész volt, aki a speciális effekteken dolgozott hollywoodi filmekben, és ismerte a zenekar tagjait. Elvitt egy uszodába, beledobott a vízbe és ennyi volt az egész” – mondta Spencer, majd hozzátette, hogy ez baráti szívesség volt az apja részéről, nem kapott érte pénzt. A Nevermind, amely azóta a könnyűzene történetének egyik legfontosabb albuma lett, 1991. szeptember 24-én jelent meg a a Geffen kiadónál. Az addig alternatív rocknak nevezett zenei irányzat a Nevermind hihetetlen sikerének köszönhetően kapta meg a „grunge” címkét, és lesöpörte a korábbi évek rockzenéjét a listákról. Ezen az albumon szerepel a Nirvana első világslágere, a Smells Like Teen Spirit, valamint a Come As You Are és a Lithium. (CNN, juk)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?