Egy kisember abszurd haláltusája

Új SZÓ-HÍRKomárom. A tavasz első napján új fejezet kezdődött a Komáromi Jókai Színházban. Március 1-én megkezdődtek a Magyar zombi című kortárs komédia (a szerző műfaji megjelölése szerint pszeudo-moliere ) próbái.

Új SZÓ-HÍR

Komárom. A tavasz első napján új fejezet kezdődött a Komáromi Jókai Színházban. Március 1-én megkezdődtek a Magyar zombi című kortárs komédia (a szerző műfaji megjelölése szerint pszeudo-moliere ) próbái. Tasnádi István vígjátékának ősbemutatója mindössze hét évvel ezelőtt volt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, ezalatt a néhány év alatt azonban jó néhány magyar színházban megmérettetett, és mindenhol sikeresnek találtatott. Köszönhető ez annak, hogy a szerző nagyon pontos képet fest a magyar valóságról, de a diagnózist könnyed humorba ágyazza.

Blondin Gáspár negyvennégy éves nagyábrándi lakos, miután elveszti munkáját és életkedvét, bezárkózik a kerti budiba, és mély depresszióba zuhan, és öngyilkosságot fontolgat. Végre történik valami Nagyábrándon. Addig mit sem érő kis élete a figyelem középpontjába kerül, és felgyorsul a csendes kis falucska élete. Gáspár öngyilkossága minden probléma megoldásának bizonyul, ráharap a média is, aztán hősünk a reflektorfény kellős közepén meggondolja magát. Azaz meggondolná, ha a barátok és a feleség hagyná. E hosszú haláltusát ráadásul rímekbe szedte Tasnádi, a tragikus helyzet ellenére komikusan összecsengő sorvégek abszurddá teszik a helyzetet.

Az előadást Bagó Bertalan állítja színre, a főszerepet Tóth Tibor játssza, a díszletek és jelmezek Sánta Borcsa tervei alapján készülnek, a zeneszerző pedig Dobri Dániel. A darab komáromi tervezett bemutatója április 12-én lesz. (k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?