Egy hét örök értékeket képviselő programmal

Pozsony |

<p>A „90 éve az életük része vagyunk” mottó jegyében ünnepli magalakulásának 90. évfordulóját a Szlovák Nemzeti Színház. Az évfordulóról egy gálaműsorral, valamint egyhetes ünnepi előadássorozattal emlékeznek meg.</p>

Ahogy a színház sajtótájékoztatóján elhangzott, a március 2-tól 7-éig tartó „születésnapi” héten szláv hetet tartanak, azaz olyan szlovák, cseh és orosz előadásokat tűznek műsorra, amelyek kivívták maguknak a klasszikus jelzőt. S hogy a világirodalom se maradjon ki, Shakespeare Makrancos hölgyét és Hamletjét, valamint Brecht Kurázsi mamáját is besorolták a kínálatba. Az ünnepi repertoárban megtalálható a Svätopluk, a Mariša, az Eladott menyasszony, a Rusalka, a Ház a hegyoldalban, az Örvény, a Herodes és Herodias, valamint a Hattyúk tava.

A Nemzeti prózai társulatának legelső bemutatója a Mariša volt 1920-ban. A darabot felújítva március 2-án tűzik műsorra: ugyanazon a helyen – a történelmi épületben –, ahol az első előadás is lezajlott. Ezen a napon a nézők egy kicsit tovább maradhatnak a színházban, ismerkedhetnek a teátrum légkörével, és találkozhatnak az előadás szereplőivel is.

Az ünnepi hét előadásaival arra törekszik a színház vezetősége, hogy olyan darabokat hozzanak vissza a Nemzeti 90 éves történelméből, melyek az ún. arany időket időzik, s amelyek örök értéket képviselnek . Az ünnepi hetet március 1-jén 19 órától gálaműsor indítja el, melyben a Nemzeti mindhárom társulata exkluzív programmal lesz jelen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?