Egy hét múlva kezdődik a Szilicefeszt

Szilice |

<p>Közeleg a nagy nap: Szilicefeszt néven rockfesztivál zajlik október 7-én és 8-án a Gömör-tornai Karszt Nemzeti Park területén található Szilice község óvodájáért.</p>

A fellépők tiszteletdíjukat a magyar nevelési nyelvű intézmény tetőszerkezetének felújítására ajánlják fel.

Az ötlet gazdája Török Elemér, a huszonegy éve létező dunaszerdahelyi ElóKoncert műsoriroda tulajdonosa, akit gyökerei Gömörhöz kötnek, és amolyan kisebb családi birtoka van Szilicén. Az ő meghívására látogatott el a határvidék talán legszebb szegletében megbúvó községbe a Gesarol és a P. Mobil együttes frontembere, Schuster Lóránt; szó szót követett, és hamarosan összeállt a kétnapos rockfeszt programja. Október 7-én, pénteken az All Devils, a RAF II, a Sexit, a Team Rock Band, a Chron zenekar a P. Mobil, a Haddelhadd, az E.V.M. és a Bad Forest szórakoztatja a nagyérdeműt, míg szombaton a Helldiver, Rudán Joe & Radar, a Rock Stone, Németh Nyiba Sándor, a Gesarol, a Pandora's Box, Marian Greksa és zenekara a „Grexabat”, a Dinamit, ismét a P. Mobil, majd a Sonia & The Soulbreakers, a MadDogX, a Historica és a Gilotin lép színpadra.

Török Adrienne, az ElóKoncert műsorszervezője elmondta: a kétnapos fesztivál rocktörténeti kuriózumot is tartogat.

„Ami már biztosra vehető: a P. Mobil mindkét napon fellép, más-más vendégmuzsikusok közreműködésével – közölte. – Bár nem mai zenekarok, Schuster Lóránt bandája és a Dinamit mégis most első ízben játszik egy színpadon. Mivel a zenekarok közös alapokat és dobfelszerelést használnak, az egyes bandák közötti átállás mindössze tizenöt perc lesz.”

Továbbra is érvényben van, hogy a koncertlátogatók mesekönyvet, DVD-t hozhatnak ajándékba a szilicei gyerekeknek, és a rendezvényt, amely fölött Berényi József, az MKP elnöke, Pálffy István, a KDNP országgyűlési, illetve Somogyi Szilárd, az SaS parlamenti képviselője vállalt védnökséget, magánszemélyek, cégek és intézmények is támogathatják. A fesztiválon a Kopaszkutya című kultuszfilmet is levetítik.

A rendezvény pontos programja a www.elokoncert.sk honlapon érhető el; jegyek elővételben Tornalján, a VMK-ban működő könyvtárban, a rimaszombati Tompa Mihály Könyvesboltban (Fő tér 17.), a rozsnyói TIC-ben (Bányászok tere 32), a füleki VMK-ban, a szepsi Infocentrumban (Fő utca 58), illetve a www.ticketportal.sk online jegyportálon válthatók. Az egynapos belépő ára 9 és 12, a kétnaposé 15, illetve 19 euró – attól függően, hogy elővételben, vagy a helyszínen szerezzük-e be. (pr, la)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?